Maria Basescu, primele declaratii despre starea de sanatate a lui Traian Basescu

Maria Basescu, sotia lui Traian Basescu, a facut primele declaratii despre starea de sanatate a fostului presedinte. Femeia a confirmat ca fostul presedinte se afla internat in spital.

Maria Basescu, informatii despre starea de sanatate a lui Traian Basescu

”In acest moment este inca la spital. Se simte ca la spital”, a declarat Maria Basesc pentru Romania TV.

Problemele de sanatate ale europarlamentarului au aparut in cursul saptamanii trecute. Fostul presedinte al Romaniei a ajuns la spital dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a mentinut decizia instantei de fond conform careia Traian Basescu a fost colaborator al Securitatii.

Informatiile aparute in spatiul public in legatura cu starea de sanatate a fostului sef de stat, actual europarlamentar, au fost diferite.

Unele surse au vorbit despre faptul ca Basescu ar fi suferit un AVC (accident vascular cerebral). S-a spus, de asemenea, ca acesta ar avea si mai multe probleme cardiace si pulmonare.

Traian Basescu a mentionat ca a luat nota de decizie, anuntand ca va face demersurile legale la CEDO.
„Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul intregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris pe Facebook Basescu.

Traian Basescu va fi evacuat din vila RAAPPS in termen de 60 de zile. Este vorba despre vila din strada Gogol nr. 2, pe care a primit-o Traian Basescu in calitate de fost sef al statului.

”Traian Basescu, in calitate de sef al statului roman in perioada 2004-2014, in temeiul art. 1 alin. (1) si (2) din Legea

nr. 406/2001- privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de sef al statului roman, beneficiaza de prevederile legii sus mentionate de la incetarea mandatului”, potrivit unui comunicat al RAAPPS.

Astfel, spune institutia, ”in temeiul acelorasi dispozitii legale, a fost incheiat contractul nr. 1905/ 19.02.2015,

avand ca obiect ”folosinta gratuita a locuintei pentru imobilului situat in Bucuresti, Str. Gogol nr. 2, sector 1”, avand in vedere ca la data de 23.03.2022, Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat definitiv in Dosarul nr. 3160/2/2019,

in sensul respingerii recursului formulat de dl. Traian Basescu impotriva Hotararii nr. 471/20.09.2019, pronuntata de

Curtea de Apel Bucuresti – Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, in sensul ca a fost admisa actiunea formulata de

Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si a fost constatata calitatea de colaborator al securitatii a fostului sef de stat”.

Potrivit art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001: „Nu beneficiaza de prevederile prezentei legi persoana careia i-a

incetat calitatea de sef al statului roman ca urmare a savarsirii unei infractiuni pentru care a fost condamnata definitiv sau ca urmare a demiterii din functie prin referendum si nici persoana despre care s-a constatat definitiv ca a avut calitatea de lucrator al Securitatii sau de colaborator al acesteia”.

RAAPPS afirma ca ”persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 isi pierd drepturile acordate de la data ramanerii definitive a hotararii prin care s-a constatat definitiv ca a avut calitatea de lucrator al Securitatii sau de colaborator al acesteia si, in consecinta, contractul de folosinta a locuintei inceteaza”.

”In aceste conditii, atat titularul, cat si membrii familiei acestuia au obligatia de a elibera locuinta in termen de 60 de zile de la incetare.In cazul in care partile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabila, respectiv daca spatiul nu se elibereaza la termenul de mai sus, competenta de solutionare revine instantelor judecatoresti romane, conform dispozitiilor prevazute de Codul Civil privind evacuarea”, mai spune RAAPPS.

Leave A Reply

Your email address will not be published.