Manastirea Voronet din Romania – locul in care dorintele devin realitate! O destinatie spirituala unde au loc adevarate miracole.

Manastirea Voronet – locul in care dorintele devin realitate

In inima Bucovinei, la doar 36 de kilometri de Suceava, se afla un loc sacru care atrage an de an pelerini din toata tara. Manastirea Voronet, cunoscuta si sub numele de „Capela Sixtina a Estului”, este un loc in care se spune ca dorintele devin realitate si ca se intampla adevarate miracole.

Culorile vibrante ale frescelor, cu albastrul specific recunoscut la nivel mondial, fac din Manastirea Voronet un obiectiv turistic si spiritual deosebit. Construita de Stefan cel Mare ca semn de multumire pentru pustnicul Daniil Sihastru, manastirea este o bijuterie arhitecturala si culturala.

Pe site-ul oficial al manastirii se mentioneaza ca „In centrul unui sat situat la poalele Carpatilor, pe sobrul fond verde al padurii de brazi, se ridica o biserica simpla cu peretii exteriori ornati in fresce – Manastirea Voronet. Edificiul pare un Evangheliar iluminat larg deschis.”

Acest loc nu atrage doar credinciosi in cautarea unui sprijin divin, ci si turisti dornici sa admire frumusetea picturilor si sa se bucure de peisajele pitoresti din jur. Pe langa incarcatura spirituala, Manastirea Voronet este o veritabila Biblie in imagini, care reflecta istoria si credinta poporului roman.

Cei care vin aici isi exprima dorintele si se roaga, sperand ca vor fi auziti si ca li se vor indeplini cererile. Manastirea Voronet este un loc plin de istorie si mister, care atrage vizitatori din toate colturile lumii pentru a experimenta o parte din spiritualitatea romaneasca.

Daca si tu iti doresti sa ajungi la Manastirea Voronet, informatiile de contact sunt urmatoarele:

MANASTIRE DE MAICI

ADRESA: com. Voroneţ, Gura Humorului, jud. Suceava, Romania

TELEFON: 230-235323 ; 0744.560.001

CTITOR: Ştefan cel Mare

ANUL INFIINŢARII: 1488

HRAM: Sfantul Mare Mucenic Gheorghe ( 23 aprilie)

Cum ajungi: Manastirea Voronet se afla la o distanta de: 5 km de Gura Humorului, 32 km de Campulung Moldovenesc, 39 km de Suceava, 76 km de Vatra Dornei, 108 km de Piatra Nemt, 137 km de Borsa.

Acces rutier: – pe DN17 Bistrita -Vatra Dornei -Campulung -la intrarea in Gura Humorului -dreapta la indicator – Voronet – Manastirea Voronet;

– pe DN2 Bacau – Roman – Falticeni, DN2E Falticeni – Gura Humorului, stanga la indicator – Voronet – Manastirea Voronet;

– pe DN17 Suceava – Gura Humorului – stanga la indicator – Voronet – Manastirea Voronet;

– pe DN15C Piatra Neamt – Tg.Neamt – Falticeni, DN2E Falticeni – Gura Humorului, stanga la indicator – Voronet – Manastirea Voronet.

Acces feroviar: – Se poate ajunge in gara din Gura Humorului si apoi cu autobusul pana la manastire.

Manastirea Voronet este o comoara culturala si spirituala a Romaniei, un loc in care trecutul intalneste prezentul, iar dorintele devin realitate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.