Leguma care mănâncă tot zahărul din organism. Medicii o recomandă în special femeilor

Fasolea este una dintre legumele cele mai recomandate de nutriționiști, fiind și una dintre cele mai sănătoase alimente.

Ea este o sursă naturală de fibre și proteine, cu un indice glicemic scăzut.

Fasolea mai este bogată și în fier, motiv pentru care este indicată la persoanele predispuse către anemie și în cazul femeilor.

Leguma care îți scoate zahărul din organism

Fasolea este foarte indicată în cazul regimului diabeticilor, deoarece are foarte puțină grăsime, colesterol și puține glucide.

Astfel că o porție de fasole consumată în fiecare zi îi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să țină sub control glicemia, fapt care reduce riscul de infarct miocardic.

De asemenea, fasolea mai este cunoscută și drept leguma care mănâncă zahărul din organism, deoarece este bogată în fibre vegetale, ce împiedică absorbția zaharurilor și reduc secreția de insulină.

Leguma recomandată diabeticilor

”Această legumă este recomandată diabeticilor, deoarece are un indice glicemic scăzut, dar si

carbohidraţi benefici, cu proteine slabe şi fibre solubile”, spune dr. Daniela Stan, medic de familie din Călăraşi, citat de Adevarul.ro.

Fasolea (Phaseolus vulgaris) este o plantă leguminoasă agățătoare anuală. Ea este originară din America și este întrebuințată în bucătărie.

Ea se cultivă atât în zone cu climat mai răcoros cât și în cele cu un climat mai cald. De asemenea, planta nu suportă solurile saline.

Fasolea uscată are proteine și fibre, dar și multe multe minerale. Tabloul pentru 100 grame se prezintă astfel:

  • kilocalorii 332
  • fibre 4,3 g
  • proteine 19,2 g
  • grăsimi 1,8 g
  • carbohidrați 61,5 g
  • apă 7,9 g
Leave A Reply

Your email address will not be published.