Lacul Techirghiol a devenit roz. Care este explicația acestui fenomen

Lacul Techirghiol a devenit roz. Care este explicația acestui fenomen, potrivit specialiștilor? Nu are legătură cu poluarea și nu reprezintă un pericol pentru turiștii care vor să se scalde în lac.Lacul Techirghiol, cel mai cunoscut de pe litoralul românesc, s-a schimbat din albastru în roz. Deși acum are această culoare neobișnuită, turiștii se pot scălda în continuare în el.
Lacul Techirghiol a devenit roz. Explicația fenomenului
Din cauza temperaturilor ridicate din această perioadă, și-au făcut apariția algele de culoare roz. Această specie de alge poate trăi în medii extreme, cum ar fi apa foarte sărată din Lacul Techirghiol.
Alga roz consum tot oxigenul din apă, iar alga verde moare, astfel că apa și algele verzi capătă această culoare roz.
Conform specialiștilor, turiștii se pot scălda în continuare în apa Lacului Techirghiol și pot folosi nămolul. Nu este vorba despre poluare sa despre un fenomen care ar putea fi dăunător.
Acest lucru nu reprezintă o problemă pentru organismul uman și chiar este indicat ca turiștii să se scalde în lac, mai ales că algele de culoare roz contribuie la apariția unui nou strat de nămol cu proprietăți terapeutice foarte bune.
Acest tip de algă roz este întâlnit în general Africa de de Sud, în America Centrală sau în America de Sud, fiind responsabilă și pentru culoarea roz a păsărilor flamingo. Ele consumă aceste alge, iar penajul lor se colorează în roz.
Această culoare roz venită de la tipul de alge apărute recent pe Lacul Techirghiol reprezintă un fenomen unic. Specialiști au fost uimiți, iar sâmbătă cu mers să ridice probe pentru a le analiza în laborator.
Algele emană un miros neplăcut, însă acesta provine de la bacteriile sulfuroase care se depun pe alge. Bacteriile sulfuroase se depun pe părțile lacului aflate în lumina soarelui sub formă asemănătoare unui praf roz, mai spun specialiștii.
Leave A Reply

Your email address will not be published.