Îngrijirea plantelor de interior cu îngrășăminte naturale din bucătărie

Plantele de interior sunt o comoară pentru casa noastră, dar necesită îngrijire pentru a înflori frumos. Ingrășămintele speciale nu sunt mereu necesare, pentru că multe ingrediente se găsesc în bucătărie.

Zahărul, cenușa de lem, drojdiile, glicina, iodul, zațul de cafea, cojile de banană, amidonul și cojile de ouă sunt surse excelente de nutrienți pentru plante. În acest articol, vei afla cum să folosești aceste ingrediente ca să îți hrănești plantele și să le faci să înflorească frumos pe tot parcursul anului.

Subtitlu 1: Zahăr, cenușă și drojdii – ingrediente simple pentru plante
Pentru a face florile să înflorească neîncetat nu vei avea nevoie de îngrășăminte speciale, ci de ingrediente simple pe care le găsești în bucătărie. Zahărul, de exemplu, întărește sistemul radicular al plantei și accelerează creșterea ei.

Adaugă o lingură de zahăr la un litru de apă și udă floarea cu această soluție așa cum ai face-o de obicei sau presară puțin zahăr deasupra solului din ghiveci și udă planta cu apă obișnuită.

Cenușa este un alt îngrășământ excelent pentru plante deoarece conține cantități mari de potasiu și micronutrienți precum manganul, fierul, zincul și calciul. De regulă, acest îngrășământ e folosit pentru plantele de grădină, dar poți să presari puțină cenușă și în ghiveci.

Drojdiile sunt o altă opțiune excelentă de îngrășământ, având nevoie doar de o linguriță de zahăr și un pliculeț de drojdie instant. Aceste componente trebuie diluate într-un litru de apă caldă, agitate bine și lăsate să intre în reacție timp de câteva ore. Imediat cum drojdiile își vor face efectul, îngrășământul este gata. Amestecul obținut se dizolvă în apă, în proporție de 1 la 5. O parte de drojdii la 5 părți de apă.

Subtitlu 2: Glicina, iodul și zațul de cafea – ingrediente surprinzătoare pentru plante
Glicina, un aminoacid care poate fi găsit în orice farmacie, poate fi utilă și pentru plante. Ea sporește concentrația de clorofilă din frunze și ajută la refacerea rapidă a plantelor și dezvoltarea sistemului radicular. Pentru a prepara îngrășământul, diluează o pastilă de glicină într-un litru de apă caldă.

Dizolvă o picătură de iod și 2 lingurițe de apă oxigenată într-un litru de apă caldă și amestecă soluția bine, agitând borcanul câteva minute și lasă să stea timp de o oră. Înainte de a turna soluția în ghiveci, curăță solul de frunze uscate și alte resturi organice, ca lichidul să ajungă ușor la rădăcini. Stratul superior de pământ trebuie ușor afânat, iar soluția se toarnă nu pe centru, ci de-a lungul pereților din ghiveci.

Cafeaua este un îngrășământ ideal pentru plante, deoarece conține nutrienți importanți precum azotul, potasiul, calciul și magneziul. Azotul, de exemplu, stimulează creșterea tulpinii, o face mai puternică și conferă butașilor o culoare sănătoasă, vibrantă. Acest ingredient este potrivit în special pentru trandafiri, hortensii și magnolii, dar poate fi utilizat pentru oricare altă plantă din apartament.

Subtitlu 3: Coji de ouă, amidon și coji de banană – ingrediente neobișnuite pentru plante
Cojile de ouă sunt bogate în calciu și var, un mineral versatil care ajută la reducerea acidității solului. Pulberea din coji fertilizează solul, stimulează înflorirea plantei și îmbunătățește rezistența acesteia la dăunători. Ea se amestecă cu apă și se aplică în perioada de înflorire.

Apa în care ai fiert paste sau cartofi este bogată în amidon. Acest compus este necesar mai ales iarna, când din cauza lipsei de soare, plantele încearcă să-și mărească depozitele de amidon din fructe și semințe. Acest îngrășământ hrănește planta și ajuta la dezvoltarea normală a ei.

Cojile de banane sunt bogate în potasiu, calciu, magneziu, fosfor și alți compuși utili, de care orice plantă are nevoie pentru o dezvoltare normală. Dacă vrei ca îngrășământul să fie asimilat mai ușor, va trebui să acoperi baza ghiveciului cu un strat de sol bine drenat, apoi să tai coaja în cubulețe și să aplici 8-10 cubulețe deasupra solului. Și abia apoi să transplantezi planta.

Concluzie:
Îngrijirea plantelor poate fi o activitate plăcută și relaxantă, dar necesită și mult

Leave A Reply

Your email address will not be published.