Îngerul de la SMURD Constanţa nu a putut fi salvat. Doctorul Mihai Vlad a murit fulgerător în braţele soţiei şi ale colegilor

Este doliu în serviciile medicale de urgență din Constanța: coordonatorul bazei aeromedicale SMURD, medicul Mihai Vlad, a murit, la doar 42 de ani. Medicul Mihai Vlad lasă în urmă o soție și doi copii.

Medicul Mihai Vlad din cadrul Unității de Primiri Urgențe – SMURD Constanța a încetat din viață- Vestea tristă a fost dată duminică de dr. Cora Mitroi Maxim pe pagina de Facebook. Salvatorii constănțeni sunt în șoc: nu și-au putut salva colegul care s-a stins în față lor, cu soția, tot medic la capătâiul său. Au fost neputincioși cu toții în fața morții, care s-a încăpățânat să îl ia pe lumea cealaltă.

Apropiații reputatului medic Mihai Vlad povestesc înfiorați că totul s-a petrecut fulgerător.

Acesta a plecat de acasă, cu mașina, duminică în jurul orei 4.00, că să își aducă acasă cei doi copii, aflați în vacanță. Soția, medic în Spitalul de Urgență Constanța, îl însoțea. În localitatea Mihail Kogălniceanu, i s-a făcut brusc rău. Au apucat să oprească autoturismul într-o benzinărie, unde soția a sunat la serviciile de urgența, apoi i-a acordat primul ajutor. Medic specializat în medicina de urgență, femeia s-a luptat pentru viața soțului cu disperare, până a venit prima ambulanță, din Ovidiu să îi acorde ajutor. Ulterior un SMURD C a fost trimis să îl salveze pe medic.

Înmărmuriți de durere, toți salvatorii au asistat la momentul groaznic în care inima medicului s-a oprit și a refuzat să mai pornească, în ciuda zecilor de minute de manevre de resuscitare. Nu era cunoscut cu nicio afecțiune.

Vestea a venit că un șoc peste colegii săi. “Am aflat că Dr Mihai Vlad, colegul nostru de la UPU-SMURD Constanța, nu mai este fizic printre noi! Sper că Dumnezeu să le dea putere, celor din familie și celor apropiați, pentru a depăși această tragedie!”, este mesajul postat pe Facebook de medicul Corina Maxim Mitroi.

“Unul dintre oamenii cu care pot spune că am avut onoarea de la colabora s-a stins. Drum lin alături de îngeri medicului Mihai Vlad. Sincere condoleanțe familiei, prietenilor și colectivului. Vei rămâne mereu în amintirea noastră și nu ne vei lipsi din rugăciuni”, este mesajul medicului Hayat Memis.

“Mult prea curând…fulgerător…/S-a stins surâsul tău molipsitor!/ Și-n răsărit de soare ai apus/ Grăbindu-te întâia oară/ Lăsând la sol timpul răpus/ Și, neștiind cât o să-l doară,/Ai decolat amețitor!”, este mesajul plin de durere al medicului Georgiana Drumcea.

Durerea este sfâșietoare și în colectivul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța: salvatorii au făcut tot ce era omenește și profesional posibil, însă nu și-au putut readuce la viață colegul, pe care îl apreciau nespus. Medicul Mihai Vlad era un profesionist desăvârșit, un medic de execepție. A intervenit în cele mai dificile cazuri, în situații critice că medic pe elicopterul SMURD și mulți pacienți îi datorează viață.

Leave A Reply

Your email address will not be published.