Informația momentului despre Simona Halep! Anunțul cumplit făcut chiar de WTA

Informația momentului despre Simona Halep! Sportiva din Constanța a coborât din nou în clasamentul WTA din cauză că nu poate juca niciun meci oficial din cauza scandalului de dopaj în care este implicată.

Simona Halep o duce destul de prost în ceea ce privește cariera sa sportivă. Tenismena nu a mai jucat un meci oficial de la finalul lunii august a anului trecut.

Clasamentului WTA, care este actualizat săptămânal, arată că sportiva din Constanța a coborât pe locul 17. Simona Halep a fost devansată de rusoaica Ekaterina Alexandrova.

Tenismena din România are 1956 de puncte WTA, cu 186 mai multe puncte decât Magda Linette, jucătoarea cu numărul 21 WTA. Simona Halep va pierde 390 după terminarea competiției WTA 1000, care are loc la Dubai, din cauză că sportiva nu își poate apăra niciun punct din cele obținute anul trecut.

Sportiva riscă să cadă până pe locul 24 WTA, scrie sport.ro, care adaugă că acest lucru s-ar putea întâmpla din 27 februarie 2023.

Simona Halep face parte din clasamentul WTA 100
Chiar dacă este pe locul 17, Simona Halep încă face parte din clasamentul mondial. Alături de ea în clasament mai sunt și alte românce.

Alături de Simona Halep se află Irina Begu – ocupă locul 39 WTA, Sorana Cîrstea – ocupă locul 70 WTA și Ana Bogdan – ocupă locul 75 WTA.

Însă acestea nu sunt singurele tenismene din România care fac partea din clasamentul mondial. Mai avem Gabriela Ruse, care a căzut 21 de poziții, până pe locul 164 WTA, Jaqueline Cristian care se află pe locul 212 WTA, după ce a urcat 20 de poziții.

Sportivele românce din clasamentul mondial
Simona Halep se află pe locul 17 WTA cu 1956 de puncte
Irina Begu se află pe locul 39 cu 1288 de puncte

Sorana Cîrstea se află pe locul 70 cu 852 de puncte
Ana Bogdan se află pe locul 75 cu 823 de puncte
Gabriela Ruse se află pe locul 164 cu 398 de puncte

Irina Bara se află pe locul 197 cu 337 de puncte
Gabriela Lee se află pe locul 206 cu 326 de puncte
Jaqueline Cristian se află pe locul 212 cu 314 puncte

Alexandra Cadanțu-Ignatik se află pe locul 218 cu 303 puncte
iar Miriam Bulgaru se află pe locul 257 cu 259 de puncte

Simona Halep ar urma să primească o suspendare de doi ani
George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, spune că ”nimeni din sportul românesc nu și-a dorit să existe o astfel de problemă. Este un an pierdut din viața Simonei, dar sunt convins că lucrurile vor intra într-o normalitate.

Din punctul meu de vedere, n-a făcut nicio greșeală. Nu cred că-i vor da 2 ani de suspendare. Cred că vor considera această perioadă în care ea nu a activat, va fi echivalentă cu suspendarea pe care ar fi vrut să o dea. Sunt optimist și nu vreau să mă gândesc la treaba aceasta (n.red. o suspendare de doi ani de zile).

Va depinde doar de ea dacă își va dori să meargă mai departe. La vârstă aceasta, să stai 2 ani, cred că îi este greu oricărui sportiv”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.