Informația momentului despre Simona Halep! Anunțul care dă absolut totul peste cap: „Totul este testat”

Anunțul dimineții despre Simona Halep! Sportiva din România a fost depistată recent cu o substanță interzisă în acest sport, iar de atunci încearcă să demonstreze că nu a luat-o conștient.

De aceea, au apărut mai multe scenarii în care sportiva ar fi putut fi contaminată, însă un fost jucător de tenis anulează unele dintre scenarii.

Simona Halep încearcă din răsputeri să demonstreze că nu a luat intenționat roxadustat, substanța interzisă cu care a fost depistată la testele antidoping.

Chiar dacă este recomandată celor care au anemie, substanța este interzisă în sportul profesionist.

Momentan, sportiva a fost suspendată de către Federația de Tenis, însă riscă o pedeapsă și mai mare – o suspendare de 4 ani. Din acest motiv, tenismena încearcă să demonstreze că cineva i-ar și pus această substanță în mâncare sau băutură.

Pe acest fond, directorul general al Federației Române de Tenis, Răzvan Itu, a venit cu mai multe detalii legate de o posibilă contaminare a produselor pe care Simona Halep urma să le folosească la New York.

„Argentinienii cum pot alerga atât de mult fără să obosească?! Nouă ni s-a spus când am mers acolo să evităm această carne, de vită pentru că ea deja conține elemente care îți dau putere (n.r. aflate pe lista antidoping)”, spune Răzvan Itu.

Dana Safta, doctorul și prietena Simonei Halep, a venit cu un scenariu asemănător și spune că tenismena nu avea unde să se fi contaminat decât la restaurantul de la US Open.

Scenariul a fost, totuși, anulat

Chiar dacă scenariul precizat anterior părea unul cât se poate de posibil, fostul tenismen și jurnalist sportiv Mihai Rusu a precizat că acest lucru nu putea să se întâmple la restaurantul de la US Open, deoarece atunci s-ar fi contaminat și alte jucătoare, ceea ce nu s-a întâmplat.

„În primul rând, toți jucătorii și toate jucătoarele de tenis au restaurant la US Open și la fiecare turneu!

Toată masa, toate aceste alimente și băuturi sunt testate într-un regim cu totul aparte când ajung în restaurantul jucătorilor și jucătoarelor. Pentru că dacă ar fi fost contaminată, luând ipoteza de contaminare: de ce a fost numai ea contaminată, dar nu au fost și celelalte sportive participante la US Open?”, a afirmat Mihai Rusu.

Mihai Rusu a mai spus că este imposibil să se fi contaminat cu mâncarea de la acest restaurant deoarece acolo există un bufet suedez, iar toată mâncare este controlată.

„Nu există! Mâncarea e pe masă! Acolo e bufet suedez! Te duci și îți iei mâncarea!

Totul e pe masă. Nu comanzi din afară. Ea nu s-ar putea salva din moment ce nu au fost contaminate celelalte jucătoare. Deci mâncarea stă pe masă acolo.

Toată lumea vine și consumă aceeași mâncare, rece-caldă. Bineînțeles că mâncarea e testată.

Sunt contracte de livrare și atunci toate mâncărurile astea sunt controlate, adică au un regim special. Pentru că în caz contrar fiecare jucător și jucătoare ar putea spune:

‘Domne, m-am contaminat cu mâncare din restaurantul Grand Slam-ului…

Ați auzit la vreun Grand Slam, până acum, că s-a contaminat cineva? La Cluj, dar Clujul nu e New York! Încă o dată, trebuie să disecăm fiecare cuvânt în patru.

S-a întâmplat în România, la Cluj: poate ăia de acolo nu știau sau marfa livrată nu a fost de calitatea la care a fost comandată”, a precizat Mihai Rusu pentru ProSport, după ce a fost întrebat dacă ar fi posibil ca Simona Halep să fi comandat un alt fel de mâncare față de cel pe care l-au consumat adversarele ei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.