Incendiu de proporții! Peste 40 de copii se aflau în cabana mistuită de flăcări

 Un incendiu cumplit a avut loc în această dimineață la o cabană din Brezoi. În incinta clădirii se aflau peste 40 de copii, dar și mai mulți adulți.

Unele dintre persoanele surprinse de flăcări au rămas blocate și multe au ajuns de urgență la spital, din cauza fumului.

Incendiu la o cabană din Brezoi

Un incendiu de zile mari a izbucnit în noaptea de luni spre marți la o pensiune din localitatea Brezoi, județul Vâlcea

În cabană se aflau 41 de copii, 10 adulți și administratorul locației. Din primele informații, 20 de persoane au rămas blocate pe balcoane din cauza fumului dens, pentru că nu mai vedeau pe unde să meargă.

La fața locului au intervenit cinci autospeciale de stingere (două ASAS de la Garda Brezoi, două ASAS de la Detaşamentul Râmnicu Vâlcea, o autoplatformă de lucru la înălţime), un echipaj SMURD şi o autospecială de transport victime multiple şi şapte ambulanţe ale SAJ.

„Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi în această dimineaţă, în jurul orei 3.40, pentru stingerea unui incendiu produs la o pensiune, în localitatea Brezoi, cartier Păscoaia, unde erau cazate 52 de persoane (41 de copii, 10 adulţi şi administratorul pensiunii).

La scurt timp de la declanşarea incendiului, personalul de la locul de muncă şi ulterior pompierii au dispus evacuarea tuturor celor care se aflau în interior”, a transmis ISU Vâlcea.

Turiștii, la spital în stare gravă

Din primele informații oferite de autorități, 17 persoane, 16 copii și un adult, au fost transportate la spital. Multe dintre victime au suferit atacuri de panică, iar cinci dintre copii au avut nevoie de oxigen, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Nu a fost pericol de explozie, pentru că au fost evacuate şi două butelii.

Pompierii au intervenit la timp și au reușit să lichideze rapid flăcările. Au ars, în final, materiale combustibile depozitate în camera centralei, pe o suprafață de 30 mp.

De altfel, necesită reparații centrala termică şi instalaţia aferentă, instalaţia electrică, instalaţia de alimentare cu apă, diverse electrocasnice depozitate, tocăria camerei centralei şi pereţii interiori ai clădirii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.