În sfârșit se face dreptate. Presedintele a promulgat LEGEA! Vestea pe care pensionarii o asteptau de multa vreme

O veste bună din partea statului pentru pensionarii din România. Subiectul pensiilor este unul extrem de dezbătut și totodată de maxim interes pentru români.

Vestea bună este că președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care provede că pensionarii cărora le-au fost calculate greșit pensiile, vor primii banii care li se cuvin.

Pensionarii își vor primi banii înapoi

Potrivit legii promulgate de către șeful statului, pensionarii cărora statul le-a calculat greșit pensiile, își vor primi banii înapoi.

Cu alte cuvinte, termenul de prescripție a fost eliminat, iar pensionarii vor primi își vor primi banii, indiferent câți ani au trecut de la data la care le-au fost calculate greșit pensiile.

În baza vechii legi, în cazul în care unui pensionar i se calcula greșit pensia și se constata acest lucru peste 7 ani, cum a fost cazul unei pensionare din Valea Lunga, statul putea plăti retroactiv doar pentru 3 ani.

Deși culpa aparținea unui functionar, nu beneficiarului, a declarat la Antena 3, deputatul Florin Roman, inițiatorul legii.

Este o veste care va bucura pensionarii din România.

Legea spune că prin excepţie de la prevederile alin. (2), în cazul în care, din cauza unei erori materiale, de calcul sau a oricărei greşeli de redactare, omisiune sau menţiuni greşite, intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare şi redactare a datelor

în vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor înscrise în aceasta ori în sistemul electronic de

punere în plată a deciziei, termenul general de prescripţie nu se aplică pentru recuperarea de către beneficiarul dreptului la pensie a sumelor neplătite de către casa teritorială de pensii competentă.

Evaluarea dosarelor de pensie – etapa a treia

Potrivit ministrului Raluca Turcan, la nivel național, suntem în a treia etapă a procesului de evaluare, numărul dosarelor deja parcurse fiind de 264 544.

Pentru ca lucrurile să se desfășoare într-un rit mai alert, a fost suplimentat personalul care să evalueze dosarele de pensie.

Tot ministrul Muncii a mai spus că pensia minimă socială va rămâne la valoarea de 800 de lei pe parcursul acestui an.

Leave A Reply

Your email address will not be published.