Florin Piersic este în doliu. Vestea tristă dată de marele actor: Mi-e greu să cred că te-am pierdut

Florin Piersic este devastat de durere la aflarea veștii că un coleg de breaslă a trecut la cele veșnice. Este vorba de marele actor, regizor și scenograf Constantin Codrescu, care s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani.

Vestea că actorul Constantin Codrescu nu se mai află printre noi l-a determinat pe Florin Piersic să reacționeze pe rețelele de socializare. Marele actor a transmis un mesaj trist, pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook.

Florin Piersic a postat un mesaj trist pe rețelele sociale, după moartea colegului său de breaslă, marele actor Constantin Codrescu. Actorul este acum sfâșiat de durere și nu-i vine să creadă că a plecat din această lume colegul său, omul cu care a împărțit scena teatrului din România.

„Acum, târziu în noapte, sau prea devreme în acest început trist de zi, am aflat cu mare mâhnire de plecarea ta, dragul meu artist de excepție, Puiu Codrescu. M-am bucurat de prietenia noastră până în ultima zi a vieții tale și mi-e greu să cred că te-am pierdut…”, a scris actorul pe pagina sa de Facebook.

Oana Pellea, cuvinte pline de durere
Actrița Oana Pellea a comentat și ea vestea tristă. Ea a ținut să adreseze câteva cuvinte de rămas bun celui care i-a fost coleg de breaslă.

Am încercat să rămân OM în mijlocul unei lumi străine mie”.Constantin Codrescu. O Lumină de OM și de Artist a plecat în Lumina Domnului. Drum bun, Constantin Codrescu! Dumnezeu să te odihnească! Mulțumim pentru tot”, a scris actrița pe pagina personală de Facebook.

Constantin Codrescu a murit la 91 de ani
Constantin Codrescu a avut o carieră marcată de o mare profunzime, forţă sugestivă, sensibilitate şi imaginaţie creativă. Regretatul actor s-a născut la 5 septembrie 1931, la Huşi, judeţul Vaslui. A absolvit Institutul de Teatru din Bucureşti în 1951, fiind remarcat încă de atunci drept unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale.

De asemenea, a fost asistentul prof. Ion Cojar la IATC între 1968-1976. Acesta a îndrumat generaţii de studenţi în cadrul învăţământului artistic superior, la IATC Bucureşti, la Institutul de Teatru din Târgu-Mureş (1976-1989), iar după 1989 a fost profesor la Facultatea de Teatru a Universităţii Ecologice (din 1996) şi la Facultatea de Teatru a Universităţii „Spiru Haret” (din 2003).

După 1990 a fost şi director al Teatrului „Maria Filotti” din Brăila şi al Teatrului din Sfântu Gheorghe.

În 2009 Constantin Codrescu şi-a lansat un roman autobiografic, în două volume, intitulat sugestiv „Pribeag prin viaţa mea”. În septembrie 2016 a avut loc la Teatrul Metropolis din Bucureşti premiera piesei de teatru creştin „Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică şi neam”, cu participarea extraordinară a lui Constantin Codrescu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.