Florin Cîțu despre supraimpozitarea contractelor part-time. “Trebuie eliminate urgent”

Florin Cîțu este de părere că Executivul trebuie să elimine urgent supraimpozitarea contractelor part-time. Măsura care a intrat în vigoare pe 1 august, a dus deja la desființarea a peste 100.000 de astfel de contracte de muncă.

Florin Cîțu despre supraimpozitarea contractelor part-time

Fostul lider al Partidului Național Liberal a reacționat după ce peste 100.000 de români au rămas fără un loc de muncă ca urmare a reintroducerii supraimpozitării contractelor part-time. Florin Cîțu a spus că a avertizat guvernanții cu privire la aceste efecte și că situația actuală arată că a avut dreptate.

Acesta este și motivul pentru care alături de colegii liberali am eliminat în 2020 supraimpozitarea contractelor part-time introdusă de guvernele PSD.

Având în vedere aceste date cred că guvernul trebuie să elimine această taxa urgent. Nu mai este nevoie de alte analize, datele arată că am avut dreptate, a scris Florin Cîțu într-un mesaj pe Facebook.

În ultima săptămână au fost desființate 108.000 de contracte part-time, ca urmare a noilor măsuri fiscale. Pe de altă parte nu se știe dacă a crescut numărul contractelor cu normă întreagă.

Reamintim faptul că Guvernul a decis ca de la 1 august angajatorii care au angajați part-time să plătească la stat contribuții sociale (contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate) la nivelul salariului minim brut pe țară, chiar dacă veniturile încasate de angajat sunt sub nivelul salariului minim brut.

Guvernul a reintrodus suprataxarea contractelor de muncă part-time

Guvernul a reintrodus suprataxarea contractelor de muncă part-time la nivelul salarialului minim cu program de 8 ore, chiar dacă angajații lucrează mai puțin de atât.

Această măsură i-a făcut pe mulți dintre patronii români să înceteze aceste contracte de cu normă parțială de muncă, și astfel foarte mulți români au rămas șomeri.

Concret, pentru un contract de muncă cu 4 ore și salariul minim pe economie, taxele privind CAS și CASS vor crește de la 447 lei la 893 lei.

Potrivit celor mai recente date transmise de Inspecția Muncii la solicitarea Economedia, numărul de contracte cu normă parțială de lucru (part-time) a ajuns la 994.958 în data de 2 august 2022.

Leave A Reply

Your email address will not be published.