EXCLUSIV. Marius Budăi anunţă recalcularea pensiilor până la sfârşitul anului:

Marius Budăi, ministrul Muncii a venit, în exclusivitate la România la raport, emisiune moderată de Andreea Creţulescu, cu explicații referitor la stadiul în care se află reforma recalculării pensiilor și eliminarea inechităților.

Pensii 2022. Ministrul Muncii a vorbit din nou despre recalcularea pensiiilor și eliminarea inechităților: „La sfârșitul anului 2022 trebuie să avem legea gata”.

„Eu cred că ar trebui să închidem discuţiile cu Comisia Europeană cu unii care au crezut că pot condamna românii la sărăcie până în 2070 pentru că este o utopie să crezi că poţi introduce toate pensiile din Romnânia într-un procent de 9,4 şi să rezolvi inechităţile din sistem.

pentru rezovarea inechităţilor, avem nevoie de un cadurl legislativ, îl avem, lucrăm acum cu Banca Mondială şi Comisia Europeană la acel contract de asistenţă cuprins în PNRR şi dacă vom putea găsi

elemente prin care să îmbunătăţim formula de calcul cu siguranţă o vom face, iar pasul al doilea este impactul financiar”, a declarat Marius Budăi în exclusivitate la România TV.

Pensii 2022. Se schimbă toate pensiile până la finalul anului. Anunţul ministrului Muncii pentru 5 milioane de români

„Ai nevoie de sursa bugetară pentru a rezolva inechitatile din sistem, pentru ca eu nu cred ca cineva se gândea să rezolve inechităţile prin tăierea din banii celor care au pensii mai mari şi să dea la ceilalţi, eu nu cred că se poate aşa.

În paralel, noi continuă să luăm filă cu filă toate cele 5 milioane de dosare, care sunt perioadele cu contributivitate, care nu, pentru că atunci când vom termina consultarea cu Banca Mondială, să putem intra în normal, cu acea formulă sau cu una îmbunătăţită.

Am analizat toate PNRR-uri din Uniunea Europeană şi nicăieri nu este prevăzut un prag, un zid de beton cu care să te izbeşte de cheltuielile sociale.

Nici în PNRR-uri, nici în legislaţia naţională”, a mai spus Marius Budăi la emisiunea moderată de Andreea Creţulescu.

Referitor la banii dispăruţi din Pilonul II de pensii, circa două miliarde de lei, Marius Budăi a declarat:

„Am avut o discuţie extrem de aplicată cu domnul preşedinte al ASF, domnul Nicu Marcu, care m-a

asigurat că, din punct de vedere tehnic, va vveni cu nişte propuneri aici, pentru a clarifica această situaţie şi, cu siguranţă când le voi avea, voi veni cu lămuriri.

Este obligaţia noastră să găsim soluţii, noi doar virăm banii în acele conturi, nu avem alte atribuţii. Domnul preşedinte analizează situaţia şi va veni cu un material edificator în curând”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.