Epidemiologii anunță că vârful valului 6 ar putea fi atins în această săptămână și prognozează până la 30.000 de infectări pe zi

Specialiștii spun că vârful valului 6 este din ce în ce mai aproape, iar acesta ar putea fi atins chiar săptămâna aceasta.

Cel mai pesimist scenariu e pe cale să se apropie, atunci când se vor înregistra peste 30.000 de infectări zilnice cu varianta Centaurus.

Specialiștii se îngrijorează că cel mai mare număr de infectăr ar putea apărea în rândul copiilor, cu atât mai mult că într-o lună începe noul an școlar.

Vârful epidemiologic ar putea fi atins în această săptămână

În cel mai optimist scenariu lansat de specialiști, până în septembrie am putea avea 10.000 de infectări pe zi, însă după calculele acestora și având în vedere ultimul scenariu sumbru al infectărilor, Româna s-ar putea confrunta cu peste 30.000
de infectări pe zi, iar acest vârf ar putea fi atins chiar în această săptămână.

Cea mai mare îngrijorare este că numărul cel mai mare de infectări ar putea fi înregistrat în rândul tinerilor.

Vestea bună este că cei mai mulți nu au nevoie de îngrijiri într-o secție de terapie intensivă și sunt externați după 5 sau 7 zile.

Peste 4.000 de cazuri de infectări au fost înregistrate pe 31 iulie

Ministerul Sănătăţii anunţă că s-au înregistrat 4.079 cazuri noi de persoane infectate cu coronavius, în ultimele 24 de ore, şi 16 decese.

”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.079 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.453 mai puţine faţă de ziua anterioară. 742 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”, anunţă, duminică, Ministerul Sănătăţii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.