Doliu uriaș în medicină. A murit Dana Popescu. Medicul s-a stins la o lună de la moartea soțului, tot doctor și el

Este doliu uriaș în lumea medicală. Dana Popescu, una dintre cele mai iubite doctorițe din Iași, s-a stins. Medicul a murit la o lună distanță de când și-a pierdut soțul, tot medic și el.

Este doliu uriaș în medicina românească. În curs de o lună, sistemul de sănătate a pierdut doi medici de excepție. Medicul Eugen Popescu a murit pe 1 iulie, iar la o lună distanță s-a stins și soția sa.

Dana Popescu a fost medic primar medicina de familie şi medic specialist diabet şi boli de nutrititie, dar şi secretar al Societăţii Naţionale de Medicină Familiei.

Vestea cumplită a fost dată de fiul lor, Dan Popescu. Medicul Eugen Popescu a murit la începutul lunii iulie din cauza unei boli grave, iar acum, la o lună distanță, soția a plecat la el. Toți cei care i-au cunoscut sunt împietriți de durere, cu toții având doar cuvinte de laudă la adresa lor.

Viața e un carusel de trăiri, întâmplări, situații, dar singurul lucru ce rămâne mereu constant este iubirea mamei. Indiferent cât greșim, ce facem sau spunem mama va fi mereu lângă noi să ne ocrotească și să ne iubească. Astăzi s-a întâlnit cu tata și din infinit vor veghea asupra tuturor oamenilor pe care i-au iubit și de care au avut grijă.

Nimic nu ne pregătește pentru ruptura brutală ce se produce în momentul în care cei dragi pleacă de lângă noi, dar tot ceea ce putem face este să ne amintim întotdeauna cu drag de clipele frumoase petrecute alături de ei și să ne bucurăm de tot ceea ce am învățat.

Mama a fost un medic desăvârșit care a luat Jurământul lui Hipocrate foarte în serios “În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul și bunăstarea bolnavilor”. Implicarea ei în orice activitate nu a cunoscut limite. Energia debordantă atât de molipsitoare a stat la baza multor inițiative benefice ale lumii medicale. Așa a fost mama, mereu în folosul oamenilor din jurul ei până în ultima clipă și pentru asta mă închin și îi mulțumesc.

E nevoie să prețuim fiecare moment și să ne aducem mereu aminte de noi, pentru că totul este trecător, iar noi nu putem decât să privim mereu lumina. Te iubesc, mama, și promit că voi duce mai departe tot ceea ce m-ai învățat’‘, a scris Dan Popescu, fiul lor, pe Facebook.

Leave A Reply

Your email address will not be published.