Doliu în toată țara! România a pierdut o mare artistă excentrică

Am pierdut multe personalități în ultima perioadă și se pare că nu ne oprim aici. Aflăm acum că una dintre cele mai iubite artiste, care a scris istorie și peste hotare, ne-a părăsit la o vârstă venerabilă.

A făcut furori cu operele sale și acum a lăsat în urmă doar regrete.

A murit Ioana Ionesco

Doliu în lumea artistică. O celebră fotografă, care a scris istorie cu operele sale, a plecat dintre noi la venerabila vârstă de 92 de ani. În ultimii ani începuse să aibă probleme de sănătate, dar avea o mare poftă de viață și a luptat ani buni cu boala. În final, inima ei a cedat și medicii nu au mai putut să o salveze.

Artista, născută la 3 septembrie 1930, s-a stins luni la spitalul Rothschild din Paris după ce a suferit mai multe AVC-uri.

Anunțul a fost făcut chiar de fiica sa, cu care artista nu a avut o relație prea bună, din cauza abuzurilor pe care aceasta le-ar fi suferit când era doar un copil. Totuși, fiica ei i-a recunoscut talentul, dar a mărturisit că nu a putut să o ierte niciodată pentru ce i-a făcut.

Eva Ionescu, abuzată de mama ei

Ioana a fost o artistă impresionantă, care a devenit celebră mai ales după publicarea unor imagini controversate cu fiica ei. Acestea o ilustrau pe Eva, la 4-11 ani, în ipostaze nepotrivite vârstei sale.

Într-un film intitulat „My Little Princess”, prezentat la Festivalul de la Cannes în 2011, povestea Evei a fost reluată.

Eva Ionesco a obținut și interzicerea oricărei noi comercializări a fotografiilor sale, despre care magistrații au zis că prezintă „un copil foarte mic sau o orice fetiţă, sexualizată într-un mod nesănătos şi degradant pentru ea”.

Eva nu a vorbit cu mama ei timp de 15 ani și nu a mai văzut-o, dar înainte să moară a venit să vorbească cu ea.

Nu a iertat-o, dar s-a lăsat înduplecată de fiul său, care a rugat-o să meargă să vorbească cu bunica lui în ultimele clipe de viață.

„Nu poţi ierta pe cineva care te-a rănit atât de mult. Iertarea este dificilă.

Dar putem vorbi cu oamenii. Am putut discuta cu ea înainte de moartea ei”, a spus Eva Ionesco.

Leave A Reply

Your email address will not be published.