Doliu în muzica internaţională! Celebră cântăreaţă de muzică country, moartă în urma unor complicaţii ale bolii Parkinson

Jody Miller, o legendă a muzicii country şi câștigătoare a premiului Grammy, a murit la vârsta de 80 de ani în urma unor complicaţii ale bolii Parkinson.

Interpreta celebrei piese „Queen of the House” a murit joi, în Blanchard, Oklahoma, după o luptă îndelungată cu această boală degenerativă. Primul single al lui Jody Miller, „He Walks Like a Man„, a intrat în clasamentul Billboard Hot 100 în 1964. Un an mai târziu, cântăreața a câștigat și un premiu Grammy pentru hitul „Queen of the House„. În 1966, Miller a devenit a doua femeie care a câștigat vreodată premiul pentru cea mai bună prestație country la Premiile Grammy. Prima artistă care a obţinut acest premiu a fost Dottie West, în anul 1965.

Doliu în muzica internaţională! Celebră cântăreaţă de muzică country, moartă la 80 de ani

Miller a lansat numeroase hituri în 1970, între care „He’s So Fine„, „Baby I’m Yours” şi „There’s a Party Goin’ On„. Ea s-a retras la începutul anilor 1980. După moartea soţului ei în 2014, Miller a cântat cu fiica ei Robin şi cu doi dintre nepoţii ei, formând grupul muzical „Jody Miller and Three Generations„, care a lansat în 2018 piesa „Where My Picture Hangs On the Wall„.

„Talentul lui Jody Miller și poate fi supraapreciat Avea această abilitate înnăscută, dată de Dumnezeu, de a interpreta și a comunica cu cele mai frumoase tonuri și inflexiuni. Făcea să pară și să sune atât de ușor că uneori îți lua ceva timp să realizezi ce minunăție asculți. Dar a fost la fel de autentică și excepțională în viața personală ca atunci când era pe scenă sau înregistra”, a transmis reprezentantul cântăreței, Jennifer McMullen, după moartea ei, potrivit Fox News.

Leave A Reply

Your email address will not be published.