Doliu în lumea radioului românesc! A murit o voce impresionantă

În ultima vreme au plecat dintre noi personalități mari, care au lăsat în urmă lacrimi și regrete și au scris istorie în România.

Aflăm acum că radioul românesc a pierdut o voce de excepție, care făcea furori la vremea ei cu cele mai interesante apariții.

A murit Ioana Măgură Bernard

Ioana Măgură Bernard una dintre marile voci ale Radio Europa Liberă, a murit la data de 2 august. Celebritatea a murit la venerabila vârstă de 82 de ani, așa cum a anunțat fostul jurnalist al Radio Europa

Liberă, Liviu Tofan. Acesta a făcut tragicul anunț, pentru a se asigura că cei care au iubit-o îi vor transmite un ultim omagiu.

„Ioana Măgură Bernard a murit. Dumnezeu s-o odihnească! Era sigură că se va reîntâlni acolo cu Noel”, a scris Tofan pe pagina sa de Facebook.

Crainica Ioana Măgură Bernard s-a născut la 24 mai 1940 în România. Ea a fost vocea care anunţa pe vremuri ştirile zilei la celebrul post de radio, dar a rămas peste ani cu adevărat o imagine a postului. Niciodată nu s-a lăudat, ci a considerat că doar își face meseria așa cum trebuie.

A rămas la Europa Liberă până în vara anului 1995, când postul de radio s-a mutat de la München, din Germania la Praga, în Republica Cehă.

În anul 1995 s-a pensionat și s-a retras în California, la fiica și ginerele său, unde a avut grijă de nepotul ei de doar un an. De atunci a renunțat la meseria sa și s-a concentrat numai pe familie.

„Nu m-am considerat vreodată un simbol, ci doar un bun profesionist, care-şi face datoria.

Simbolul libertăţii pentru milioane de români a fost Radio Europa Liberă. Abia în 1995, când REL a închis studiourile din München şi s-a mutat la Praga, am ieşit la pensie şi m-am stabilit în California, unde locuia fiica mea împreună cu soţul ei şi cu nepoţelul meu de un an.

Din acel moment, cariera mea în radio s-a încheiat şi am debutat în cea de bunică: îndeletnicirea mea principală în ultimii 14 ani“, povestea ea într-un interviu pentru Adevărul în 2001.

Leave A Reply

Your email address will not be published.