Doliu în lumea fotbalului. Trevor Francis a murit la 69 de ani. Fostul atacant a suferit un atac de cord

Trevor Francis a murit la 69 de ani, în urma unui atac de cord, potrivit anunțului făcut de familia sa. Fostul atacan a jucat 52 de meciuri pentru echipa naţională a Angliei, iar mai târziu a condus Sheffield Wednesday şi Birmingham la finale importante în calitate de manager.

Trevor Francis a murit la 69 de ani. „Nottingham Forest este profund întristată să afle de decesul lui Trevor Francis, de două ori câştigător al Cupei Campionilor Europeni. O adevărată legendă Forest care nu va fi niciodată uitat„, a scris Forest pe Twitter.

La scurt timp după transferul său record la Forest, Francis a marcat cu capul golul victoriei cu 1-0 împotriva lui Malmo în finala Cupei Campionilor Europeni din 1979. Francis a ratat finala Cupei Europene câştigată în faţa lui Hamburg un an mai târziu din cauza unei accidentări şi s-a alăturat lui Manchester City în 1981, informează AP.

Trevor Francis a murit la 69 de ani

„Suntem profund întristaţi de această veste. A marcat 12 goluri, inclusiv două la Campionatul Mondial din 1982, pentru Three Lions între 1977 şi 1986. Toate gândurile noastre se îndreaptă către familia, prietenii şi fostele sale cluburi„, a scris Federaţia Engleză de Fotbal pe Twitter.

Francis a debutat pentru Birmingham în 1970, când avea 16 ani. În 1971, a devenit cel mai tânăr jucător care a marcat de patru ori într-un meci în istoria Football League, într-o victorie cu 4-0 împotriva lui Bolton.

A mai jucat la Sampdoria, unde a câştigat Cupa Italiei, Atalanta, Rangers şi Queens Park Rangers, unde a fost jucător-manager. Regretatul fotbalist s-a mutat la Sheffield Wednesday în 1990 şi, în cele din urmă, l-a înlocuit pe Ron Atkinson ca manager.

Soţia lui Francis, Helen, a decedat în 2017, după o luptă cu cancerul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.