Descoperire neaşteptată la graniţa României. Poliţiştii de frontieră, în alertă

Descoperire neaşteptată la graniţa României. TIR cu 40 de cetăţeni străini oprit la Nădlac II. Alte şapte persoane depistate la Borş II, într-un automarfar condus de un bulgar.

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac II şi Borş II au depistat patruzeci și șapte de cetăţeni din Bangladesh, India, Nepal şi Pakistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen, ascunşi în două mijloace de transport încărcate cu frigidere şi aparate de uz casnic.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor, înmatriculat în România și semiremorcă înmatriculată în Spania. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere pentru o societate comercială din Spania.

Control amănunţit

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, patruzeci cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, India și Nepal, ce intenționau sa ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.


Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean bulgar, care transporta aparate de uz casnic, pentru o societate comercială din Lituania.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul destinat mărfurilor, șapte cetăţeni din Pakistan și Bangladesh, majoritatea solicitanți de azil în țara noastră şi intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Leave A Reply

Your email address will not be published.