De la ce a pornit incendiul la nunta din Irak, unde peste 100 de invitați au murit: A avut loc „din cauza unei neglijenţe grave”. Ce arată ancheta

O catastrofă de proporții a avut loc în Irak, la nunta a doi tineri, care, acum, își plâng apropiații uciși de flăcările violente.

Evenimentul cumplit s-a produs în mijlocul nunții unor miri din Irak. Incendiul a răbufnit chiar în timp ce tinerii dansau valsul mirilor.

Acela a fost momentul când nunta lor avea să se transforme într-o tragedie.

Din ce cauză a izbucnit incendiul de la nuntă
Cel mai frumos moment din viața a doi îndrăgostiți s-a transformat într-un adevărat masacru. Cei doi își celebrau nunta, la care au fost prezenți numeroși invitați.

Din cauza unui incendiu care a izbucnit în acel timp, 115 oaspeți și-au pierdut viețile, iar alți 50 se află într-o stare gravă.

Însă, mirii au reușit să scape cu bine din deflagrația de proporții.

Tragedia a avut loc în orașul Qaraqosh, din Irak. Incendiul a izbucnit în timpul dansului celor doi miri, când fost declanșat un foc de artificii.

Acest lucru s-a stabilit în urma unei anchete, care a mai scos la suprafață și faptul că proprietarul localului și personalul au ținut un eveniment cu un număr de persoane care a întrecut cu mult capacitatea sălii.
Locul era construit pentru a găzdui petreceri cu maximum 400 de invitați, iar la nunta din Irak au fost prezente 900 de persoane.

„Folosirea de decoraţiuni inflamabile a ajutat ca focul să se răspândească rapid şi a transformat sala într-o minge de foc.

(…) Incendiul a fost accidental şi neintenţionat şi a avut loc din cauza unei neglijenţe grave.”, a transmis Ministrul de Interne Abdul Amir al-Shammari.

Cei doi miri sunt hotărâți să înceapă o nouă viață în alt oraș

De asemenea, din cauză că sala de evenimente era construită cu materiale slab calitative și inflamabile, tavanul a fost afectat, căzând mari porțiuni din el.

„Incendiul a provocat căderea unor părţi din tavan din cauza utilizării unor materiale de construcție foarte inflamabile şi ieftine”, conform unui comunicat emise de către Apărarea Civilă.

După cumplitul dezastru, cei doi proaspăt căsătoriți au decis că este mai bine să plece din orașul în care ghinionul i-a urmărit mereu. Aceștia nu mai pot suporta să le fie distrus fiecare moment fericit.

„ Asta e, nu mai putem locui aici. Nu mai putem trăi aici. De fiecare dată când încercăm să avem un dram de fericire, ni se întâmplă ceva tragic și distruge fericirea. Cel mai bine pentru noi este să plecăm.(…) Suntem stinși. Suntem morți în interior ”, au spus tinerii îndurerați.

Leave A Reply

Your email address will not be published.