Cum va fi vremea în luna august. Prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat vineri dimineața prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Nu scăpăm prea curând de vremea extrem de călduroasă.

În prima săptămână a lunii august 2022 se vor înregistra temperaturi cu mult peste media normală admisă pentru această perioadă.

Întreaga țară va fi din nou cuprinsă de un val de caniculă. Vestul țării va fi cel mai afectat de temperaturile mari care se vor înregistra.

Ploile vor fi sporadice sau vor lipsi cu desăvârșire. ANM anunță că vom avea parte de un regim pluviometric deficitar în vestul și nord-vestul țării.

Prognoza meteo săptămâna 08.08.2022 – 15.08.2022

În cea de-a doua săptămână a lunii august 2022 nu se vor înregistra temperaturi la fel de mari, media fiind apropiată de cea normală pentru această perioadă a anului. Ploile vor începe să apară în est și în sud-est, urmând ca vestul și nord-vestul să sufere din cauza cantităților deficitare de precipitații.

Un nou val de căldură în luna august
Prognoza meteo săptămâna 15.08.2022 – 22.08.2022

Vremea va începe să se încălzească din nou în cea de-a doua jumătate a lunii august.
În săptămâna 15-22.08.2022, temperaturile vor fi cu mult peste media normală a acestei perioade, din acest motiv există posibilitatea să apară mai multe coduri galbene sau portocalii în unele regiuni ale țării.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.Prognoza meteo săptămâna 22.08.2022 – 29.08.2022

În săptămâna 22-29 august mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local deficitar în sud, centru, est și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.