Cum te otrăveşte ciorba de acasă. Greşeala colosala pe care o fac toate gospodinele

Mare atenție gospodinelor care gătesc acasă ciorbă!

Neapărat trebuie să țineți cont de aceste sfaturi pentru a pregăti o mâncare sănătoasă.

Ciorba este un aliment nelipsit de pe mesele gospodinelor. Medicii o recomandă deoarece hidratează și are proprietăți nutritive. Cu zeci sau chiar sute de rețete, de la supe simple la amestecuri complicate de ingrediente, acest aliment complex are însă câteva secrete de preparare de care nu toată lumea ține cont, conform divahair.ro

De exemplu, prima apă în care au fost fierte legumele trebuie aruncată, mai ales dacă folosești legume din comerț.

De obicei, în această primă apă se regăsesc îngrășămintele și pesticidele folosite la dezoltarea cât mai rapidă a legumelor. Dacă folosești produse bio, poți păstra cu încredere prima apă, deoarece aici se găsesc toate substanțele nutritive din legume.

Un alt truc util la gătit este să adaugi sare în apa în care fierb legumele. Dacă pui sarea la final, în farfurie, ciorba nu va avea același gust.

Trebuie să ai grijă și cât timp fierbi legumele, deoarece își vor pierde proprietățile nutritive dacă sunt fierte excesiv.

Poți adăuga borș sau un ou, pentru un plus de savoare.

Lasă ciorba să fiarbă la foc mic, pentru ca gusturile ingredientelor să se poată amesteca. Deși te grăbești, nu da focul tare. Iar dacă am amintit de grabă, chiar

dacă ești tentată să arunci toate ingredientele în oală și să le lași la fiert, trebuie să știi că pentru o ciorbă savuroasă este bine să adaugi ingredientele pe rând. Ordinea este următoarea: mai întâi carnea, apoi legumele tari, urmate de legumele moi. La final, se adaugă orez sau paste, după caz.

Leave A Reply

Your email address will not be published.