Criminalii tinerei din Oradea au încercat să inducă autoritățile în eroare: Chiar ei au apelat la 112

Într-un caz șocant de crimă și sechestrare, un cuplu din Oradea a fost arestat după ce a sunat la 112 pentru a raporta un miros înțepător și a încerca să ducă poliția pe o pistă falsă. Polițiștii au descoperit cadavrul unei tinere de 31 de ani înghesuit într-un geamantan acoperit cu nisip, abandonat într-o remorcă, la doi kilometri de centrul orașului.

Suspecții au alertat Poliția

Anchetatorii au fost alertați de un apel la 112 în care se reclama un miros suspect provenind dintr-o parcare. Persoana care a sunat a indicat și că într-un apartament de la etajul doi al unui bloc din apropiere se afla o femeie sechestrată. Poliția a descoperit că cele două victime erau surori și că erau obligate să practice prostituția.

Investigația s-a desfășurat rapid. Anchetatorii au analizat 100 de ore de filmări de pe camerele de supraveghere din zonă, descoperind astfel că apelul la 112 fusese făcut de iubitul proxenetei care le exploata pe cele două surori.

Acesta încercase să deruteze poliția, dar indiciile obținute din filmări au dus direct la el și la complicea sa.

Șeful Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului județean Bihor, Cristian Ardelean, a declarat că moartea victimei a avut loc în cartierul Nufărul din Oradea, iar cadavrul a fost mutat într-o altă locație duminică. Decesul s-ar fi produs vineri sau sâmbătă, iar ulterior victima a fost transportată într-un geamantan și abandonată.

Sora victimei a fost internată în stare gravă

În același apartament, polițiștii au găsit și sora victimei, în vârstă de 25 de ani, într-o stare gravă. Aceasta era bătută crunt și aproape inconștientă, prezentând multiple leziuni și semne clare de malnutriție. Șocul suferit îi afectase memoria, iar medicii de la UPU Oradea au decis să o interneze pentru tratament de urgență.

Ancheta a scos la iveală și numele Erika Duca, cea care le racolase pe fete din satul lor natal.

Vecinii din blocul în care locuiau proxeneții bănuiau deja că se întâmplă lucruri necurate în apartamentul respectiv, observând frecvent indivizi suspecti în zonă. Aceștia declaraseră în repetate rânduri că zona era cunoscută pentru activități de prostituție.

Apartamentul în care a fost ucisă tânăra de 31 de ani se afla în cealaltă parte a orașului. Din cauza presiunii vecinilor, care se plângeau de zgomotul constant, proxeneții s-au mutat recent într-un alt apartament închiriat în regim hotelier.

Poliția a identificat și a treia victimă a proxeneților, iar mărturiile acesteia ar putea fi cruciale pentru anchetă. Suspecții, acum în custodia poliției, riscă o condamnare de până la 25 de ani de închisoare pentru faptele lor.

Acest caz scoate la lumină nu doar cruzimea cuplului, ci și rețeaua de prostituție din spatele acestei tragedii, subliniind importanța vigilenței și colaborării comunității cu autoritățile pentru a preveni astfel de atrocități.

Leave A Reply

Your email address will not be published.