Cine este fosta soție austriacă a milionarului ucis din Sibiu. Unde lucrează Astrid Kreiner

Adrian Kreiner, milionarul din Sibiu ucis de trei hoți, a fost însurat în Austria cu Astrid Kreiner, care i-a dăruit o fiică.

Adrian Kreiner a decedat în noaptea de 5 spre 6 noiembrie, după ce a fost bătut sălbatic de trei hoți care au furat  din vila sa din Sibiu ceasuri în valoare de aproximativ 200.000 de euro. Doi dintre suspecți, Marian Minae și Laurențiu Ghiță, au fost reținuți pe 19 noiembrie, în Irlanda de Nord, respectiv în Scoția. Cel de-al treilea, Constantin Zuleam, nu a fost prins încă. La o lună de la crimă, Zuleam, care era liderul grupului, se află încă pe lista „most wanted” a  Poliției Române, presupunându-se că acesta s-ar ascunde în Belgia.

Astrid Kreiner lucrează la un magazin de jucării

În presă s-a relatat că averea uriașă a lui Adrian Kreiner va fi împărțită între mama sa, iubita Adriana Viliginschi și fiica Vanessa Kreiner.

Există, însă, și o altă femeie care a fost extrem de importantă în viața lui Adrian Kreiner. La începutul anilor 90, sibianul a emigrat în Austria, iar la vremea aceea numele său era Adrian Mercurean. El s-a însurat cu o austriacă din Kapfenberg, potrivit informațiilor FANATIK, pe nume Astrid Kreiner.

În cazul căsniciei celor doi, soțul a fost cel care a luat numele de familie al soției, astfel că Adrian Mercurean a devenit Adrian Kreiner. În 1997, Adrian, care era născut în martie 1973, a renunțat la cetățenia română în favoarea celei austriece, ajutat și de căsătoria cu Astrid Kreiner. Cei doi au locuit într-un apartament aflat în Gassing, o mică localitate plasată la nouă kilometri de Kapfenberg.

Astrid Kreiner locuiește și în prezent la aceeași adresă. Astrid a născut-o apoi pe Vanessa, fata lui Adrian Kreiner care a fost în noaptea crimei în vila din Sibiu. De mai mulți ani, Astrid Kreiner lucrează pentru un lanț internațional de magazine de jucării, Smith Toys, care are peste 200 de locații în Irlanda, Anglia, Germania, Austria, Elveția, Franța și Olanda.

Fostei soții a lui Adrian Kreiner îi plac vacanțele în Grecia

Astrid Kreiner este angajată în cadrul unuia dintre departamentele magazinului din Kapfenberg, unul din cele 17 aflate în Austria. Ea nu s-a recăsătorit după divorțul de Adrian Kreiner, dar are un partener de viață cu care pleacă în vacanțe, locul preferat de Astrid Kreiner fiind insulele grecești.

Din fotografiile postate pe site-urile de socializare mai reiese că fostei soții a lui Adrian Kreiner îi plac ieșirile în week-end la concerte, cafenele, baruri și restaurante, alături de amici. Vanessa, fiica de 23 de ani a lui Adrian și Astrid Kreiner, a locuit cu mama ei în Austria. Ea a făcut niște cursuri de yoga, fiind pasionată de spiritualitatea orientală.

La un moment dat, Vanessa Kreiner a fost instructor de yoga la o școală generală din Kapfenberg, în cadrul unui program numit „Yoga în viața de zi cu zi a școlii”. Fiica lui Adrian Kreiner a susținut aceste cursuri în cadrul orelor de educație fizică, experimentul fiind făcut pentru managementul stresului.

Adrian Kreiner a absolvit Colegiul tehnic din Kapfenberg

În ultima perioadă, Vanessa a stat mai mult în România, deoarece tatăl ei dorea să o implice în afacerile sale. Cât timp a stat în Austria, Adrian Kreiner a absolvit cursurile Colegiului Tehnic Federal Kapfenberg, secția de automatizări și electronică, conform informațiilor FANATIK. Apoi a divorțat de Astrid Kreiner și a revenit în România, înființând, în 2005, firma SC Matec CNC Technik SRL.

Încă de la început, alături de Adrian Kreiner a fost partenerul său austriac, Rudolf  Baumgartner, pe care l-a cunoscut la Kapfenberg. Principala activitate a firmei a fost producerea de piese pentru industria auto, iar aceasta funcționa într-un spațiu închiriat în Sibiu, având o echipă de cinci angajați și un centru de prelucrare cu comandă numerică.

Ulterior, compania lui Kreiner și Baumgartner s-a specializat și în  zona de producție pentru sectorul de energie eoliană și pentru industria de transport feroviar, astfel că s-a construit o fabrică la Șura-Mică într-un parc industrial. În 2022, SC Matec CNC Technik SRL a înregistrat o cifră de afaceri record de 127 milioane lei, profitul net fiind de 2,4 milioane lei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.