Cine e tânăra de 19 ani ucisă de urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi. “A atacat-o pe potecă, a tras-o în vegetația de lângă și a scăpat-o într-o prăpastie”

Cine e tânăra de 19 ani ucisă de urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi. Fata nu a avut nicio șansă să scape vie din ghearele animalului.

S-a aflat cine e tânăra de 19 ani ucisă de urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi. Reprezentanții Salvamont spun că fiare a atacat-o pe fată chiar pe potecă. Apoi a târât-o într-o prăpastie.

Cine e tânăra de 19 ani ucisă de urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi

Final tragic marți, 9 iulie, pentru o fată de doar 19 ani. Aceasta a fost atacată de un urs pe un traseu montan din apropierea stațiunii Bușteni, judeţul Prahova. Ulterior, aceasta a fost găsită moartă. Autoritățile au decis ca animalul sălbatic să fie împușcat.

Tragedia din cursul acestei zile, petrecută în zona turistică Jepii Mici, s-a petrecut sub privirile îngrozite ale iubitului fetei. Acesta a mărturisit că fiara a apucat-o pe fată și a târât-o după el până a dispărut cu aceasta într-o râpă adâncă. Ambii erau în drumeție când le-a apărut în cale ursul.

Între timp, au început să apară informații în legătură cu identitatea victimei. Publicația Bzi.ro scrie că fata de 19 ani era din Iași. Numele ei este Maria Diana. Ea locuia cu viză de flotant în București.

Marți seara, președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a povestit cum s-a întâmplat tragedia din Bucegi. Conform acestuia, într-o primă fază, ursul a atacat-o pe tânără pe potecă, a tras-o în vegetația de lângă potecă și undeva în această vegetație a scăpat-o într-o prăpastie și a căzut acolo.

Ulterior, animalul a coborât după ea. În tot acest timp, persoana care a rămas în potecă, iubitul victimei, a văzut tot ce s-a întâmplat și a sunat la 112. Din acest punct s-a declanșat acțiunea de recuperare sau de salvare.

Șeful Salvamont România: ”Ursul a fost tot timpul în apropiere, probabil a considerat că este prada lui”

Șeful Salvamont România descrie cum a decurs operațiunea de recuperare a trupului tinerei. Sabin Cornoiu spune că ”ursul a fost tot timpul în apropiere, probabil a considerat că este prada lui”.

”Nu i-a atacat pe colegi, dar aceștia au strigat, și-au făcut simțită prezența și n-au avut probleme. Probabil specialiști în domeniu pot să ne spună ce se întâmplă cu animalele, de au un asemenea comportament. Ursul poate fi turbat, se poate îmbolnăvi de această boală și poate să acționeze neprevăzut. Poate din cauza căldurii.

Nu cred că el a fost surprins în potecă de de victimă și luat pe neașteptate, pentru că ei au niște simțuri foarte bune și cu siguranță simțeau persoana de la distanță. Deci nu avem foarte multe informații, dar probabil cineva va va studia ce s-a întâmplat sau care e comportamentul animalelor în această perioadă și va identifica ce s-a întâmplat.

Este regretabil, e un traseu circulat de turiști, este păcat că animalele s-au învățat, vin în preajma lui, dar sperăm că se vor lua măsurile necesare și turismul montan se va putea desfășura în siguranță”, a afirmat șeful Salvamont România, la Antena 3.

Leave A Reply

Your email address will not be published.