Cel puțin 1.450 lei intră direct pe card! Se dau bani în plus pe lângă salariu în România

Anul 2022 vine deja cu vești bune pentru unii români.

S-a discutat mult în ultima perioadă despre voucherele de vacanță, iar, în final, autoritățile au decis că acestea vor ajunge la bugetari și anul care vine. Află ce se întâmplă cu voucherele anterioare, care nu au fost folosite.

Este vestea momentului pentru românii.

Din acest an va avea loc o modificare importantă. Din 2022, voucherele de vacanță se pot da şi în mediul privat.

Pot ajunge până la șase salarii minime, spune Ministrul Turismului. Mai exact, valoarea voucherelor de vacanţă pentru mediul privat poate ajunge până la şase salarii minime pe economie.

Întreaga sumă poate fi deductibilă şi nu se plătesc contribuţii sociale pentru contravaloarea lor, a declarat, luni, la evenimentul Forumul Business organizat la Piteşti, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu.

„Am adoptat în luna decembrie acea ordonanţă de urgenţă privind voucherele de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar, ceea ce înseamnă pentru domeniul turistic o infuzie de capital de aproximativ 300 milioane de euro. Sunt

aproximativ un milion de salariaţi la stat. Însă, inclusiv în anul 2021, prevederea legală privind acordarea

voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul privat a fost valabilă şi funcţionează şi acum. Mai este un lucru. Acestea nu sunt limitate la suma de 1.450 lei.

Este bine să facem cu toţii publică această informaţie, pentru că poate fi una dintre metodele de a stimula, din punct de vedere al agenţilor economici, stabilitatea forţei de muncă. Vouchere de vacanţă pentru mediul privat pot merge până la 6 salarii minime pe economie şi nu am renunţat la acele deduceri fiscale.

Agenţii economici au beneficii. Întreaga sumă poate fi deductibilă, plus că nu se plătesc contribuţii sociale pentru contravaloarea lor”, a spus Cadariu

Leave A Reply

Your email address will not be published.