Ce se întâmplă cu banii primiți de bugetari

Bugetarii primesc din nou vouchere de vacanță din 2022

Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, a anunțat că acordarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar în 2022 a fost principala temă de discuţie la sediul instituţiei cu reprezentanţi ai mediului asociativ de profil. Astfel, a fost realizat și un document în acest sens, care prevedere reluarea acordării de tichete pentru bugetari.

”Sistemul românesc de acordare a voucherelor de vacanţă este un exemplu de bună practică şi aş menţiona o parte din beneficiile pe care acest program le are, cum ar fi stimularea circulaţiei turistice interne, sprijinirea comunităţii locale,
refacerea forţei de muncă, reducerea practicilor ilegale sau pe cele aflate la limita legii, dar şi crearea unor noi oportunităţi de angajare.
Din aceste motive, chiar astăzi am publicat în transparenţă decizională proiectul de act normativ care prevede reluarea acordării acestora în 2022″, a declarat Daniel Cadariu.

Potrivit proiectului OUG, acordarea, în perioada 1 iulie 2017 – 31 decembrie 2020, a indemnizaţiilor de vacanţă sau a primelor de vacanţă, ar fi fost o măsură care a adus numai avantaje celor care au beneficiat de ea. Deși majoritatea au depășit bugetul de 1450 de lei (cât valorează tichetele pe un an), diferența a fost una mică, ceea ce înseamnă că ajutorul a fost semnificativ. Ministrul spune că mulți dintre români nu și-ar putea permite o vacanță fără un stimulent.

În continuare, bugetarii vor primi ajutor de vacanță până în anul 2026. Conform aceluiași document, voucherele din 2020 sunt valabile până în 2022. Având în vedere că situația de la noi din țară a fost una extrem de dificilă, mulți oameni au ezitat să mai călătorească, au evitat să se expună la risc, motiv pentru care nu s-au putut bucura de ajutorul primit de la stat în scopul unei excursii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.