CE SALARIU ARE UN ANGAJAT DE LA POŞTA ROMÂNĂ? DE NECREZUT CÂT CÂŞTIGĂ UN POŞTAŞ, ÎN 2022

Poșta Română are aproximativ 25.000 de angajați, fie că vorbim de poștași, de dispeceri ori manipulant marfă, salariile acestora nu sunt deloc atrăgătoare. Iată ce venituri are un angajat de la Poșta Română în 2022!

Meseria de poștaș nu este deloc ușoară, mai ales că indiferent de condițiile meteo, aceștia sunt nevoiți să străbată kilometri întregi pe vânt, ploaie, zăpadă ori caniculă. În jur de 11.000 de angajați ai Poștei Române sunt poștași, însă cei care au ales această meserie, cel mai probabil chiar iubesc ceea ce fac. Nu este o meserie ușoară, cât despre salariu, se poate spune că nu reflectă efortul depus.

Salariile unui poștaș diferă în funcție de vechime. Astfel, un începător are un salariu de 2.300 de lei brut, ceea ce înseamnă că primeşte lunar un salariu net de aproape 1.400 de lei.

Chiar dacă salariile sunt mici, angajaţii de la Poştă mai primesc şi bonusuri pentru munca prestată.

Cei care lucrează sâmbătă, duminică sau de sărbătorile legale pot primi un spor de 50% din salariul de bază.

Cum se întâmplă în alte domenii, salariile de aici variază şi în funcţie de experienţă. Un poștaș cu 5 ani vechime primește câteva sute de lei în plus la salariu.

Ce salariu are un angajat de la Poşta Română

Deși salariile variază, se pare că cei mai norocoși sunt cei care lucrează în domeniul IT. Un angajat IT primește aproximativ 5.000 de lei lunar.

*Amgajat la dispecerat – 2.100 lei (net)+ bonuri de masă
*Manipulant marfă – 2.000 lei
*Factor poștal – 2.000 lei
*Ofician urban – 1.900 lei
*Manipulator marfă – 2.300 lei
Șofer – 1.524 lei

Leave A Reply

Your email address will not be published.