Ce pensie are Traian Băsescu și ce valoarea are indemnizația pe care o primește ca fost președinte al României

Fostul președinte al României își va pierde beneficiile financiare și materiale, dar și paza SPP.

Dacă ne referim doar la partea financiară, Traian Băsescu va rămâne fără indemnizația acordată de Administrația Prezidențială, în cuantum de 75%. Aceasta se ridică la suma de 202.176 de lei pe an, adică 16.848 de lei pe lună.

Informația se regăsește în ultima declarație de avere completată de Traian Băsescu în calitate de membru al Parlamentului European, din partea Partidului Mișcarea Populară.

Totuși, Băsescu va rămâne cu pensia pe care o încasează de la Casa Națională de Pensii. Potrivit declarației de avere, aceasta se ridică la 69.920 de lei pe an.

CITEȘTE ȘI

Traian Băsescu

În concluzie, fostul președinte nu e nicidecum un om care duce lipsa banilor. În anul fiscal iunie 2020 – iunie 2021, el a realizat venituri în cuantum de 1.527.220 de lei. Astfel, în fiecare lună i-au intrat în buzunare 127.268,3 lei.

Băsescu a făcut poliție politică

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut, miercuri, 23 martie, a decis definitiv că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității.

”Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. Respinge, ca fiind inadmisibil, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian, împotriva Sentinţei civile nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind nefondat, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian împotriva Încheierii de amânare a pronunţării, din data de 05 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian”, a transmis ÎCCJ.

„Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul – pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022”, a mai transmis Înalta Curte.

A fost externat din spital

La doar două zile după ce a fost declarat colaborator al Securității, Traian Băsescu a suferit un atac de panică la Bruxelles. Acesta a fost internat imediat în spital.

Fostul președinte al României a fost externat din unitatea medicală miercuri, 30 martie, potrivit unui anunț făcut de soția sa, Maria Băsescu. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.