Ce a făcut Nicolae Ceaușescu pe timpul pandemiei de gripă din 1971

În 1971, România era lovită de o pandemie de gripă, care a afectat mii de români. Nicolae Ceaușescu a încercat să gestioneze situația cerând ca motivele deceselor, precum și numărul real al bolnavilor și al morților să fie secrete.

În toamna lui 1971, România era lovită de o cumplită gripă care a îmbolnăvit mii de români, potrivit adevarul.ro.

Așa cum s-a întâmplat și în China și în țările din Europa, în cazul pandemiei de COVID-19, numărul real al persoanelor afectate și al deceselor, nu a fost publicat, a fost ținut secret

Asta a fost strategia adoptată de Nicolae Ceaușescu. A falsificat cauzele multor decese din perioada comunistă.

Cele mai multe erau trecute la infarct, dar datele reale se află în arhiva Organizației Mondiale a Sănătății.

Pandemia de gripă a început în Hong Kong.

Pandemia de gripă s-a extins din Hong Kong spre Singapore și Vietnam, apoi în Europa, încă din 1968, făcând zeci de mii de victime. În Ungaria s-au îmbolnăvit 500.000 de persoane.

În România, șirul îmbolnăvirilor a început în Sibiu, apoi la Brașov și s-a extins, mai apoi, în toată țara, însă cea mai afectată zonă a fost Moldova, așa cum s-a întâmplat și cu coronavirus. Iașul a înregistrat peste 4000 de cazuri într-o singură săptămână.

Ceaușescu, acuzat că a adus gripa din China

Cu doar două luni înainte de a izbucni pandemia de gripă în România, Nicolae Ceaușescu a mers în vizită în China, Coreea de Nord, Mongolia și Vietnam, țări în care pandemia se instalase deja de luni bune.

Tocmai de aceea, mai mulți medici români au lansat ipoteza că Nicolae Ceaușescu și delegația lui ar fi adus gripa în România.

Leave A Reply

Your email address will not be published.