CAUZA înfiorătoare:

Alexandru Arșinel a murit, joi, la vârsta de 83 de ani.

Uni dintre fii săi, Bogdan Arținel, a confirmat decesul. Actorul se confrunta cu probleme cardiace.

Este vestea tristă a zilei. A murit marele actor Alexandru Arșinel. Era internat într-un spital din Capitală. Maestrul s-a stins după o lungă perioadă în care a stat mai mult în spital. La finele anului trecut, Arșinel a fost operat la inimă și lucrurile păreau că se îndreaptă pentru el. Din nefericire pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au iubit, totul a luat o turnură tragică.

Alexandru Arșinel s-a stins din viață

Marele actor în vârstă de 83 de ani se afla internat la spital. În decembrie anul trecut, maestrul a fost operat la inimă după ce a făcut infarct. Atunci medicii i-au implantat un stent. De atunci, Alexandru Arșinel a stat mai mult în spital. Avea probleme cu respirația și se deplasa din ce în ce mai greu.

Maestrul și soția lui au fost internați în 2021 după ce s-au infectat cu coronavirus, deși ambii erau imunizați cu Pfizer. Prima doză le-a fost administrată în ianuarie, iar a doua la începutul lunii februarie.

Directorul Teatrului de revistă Constantin se confrunta și cu alte probleme de sănătate. Alexandru Arșinel făcuse, în 2013, un transplant de rinichi la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

Vestea morții sale a picat ca un trăsnet pentru toți cei care l-au cunoscut, l-au îndrăgit și i-au fost alături în cariera sa impresionantă.

Alexandru Arșinel, director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, era recunoscut pentru rolurile sale din filme și piese de teatru de comedie, precum și pentru lungul său parteneriat cu Stela Popescu.

Cine a fost Alexandru Arșinel
Alexandru Ion Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939 în localitatea Dolhasca din Suceava. A studiat la Facultatea de Teatru din București, iar în 1960 a fost ales să prezinte un spectacol televizat la TVR. Acesta a fost primul său contact cu ceea ce urma să fie marea sa dragoste: televiziunea.

După absolvire, în 1962, a plecat la teatrul Maghiar din Târgu Mureș, iar doi ani mai târziu a dat probe la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din București. De atunci și până la decesul său, Arșinel a rămas în același teatru, iar din 1998 a devenit directorul instituției.

De-a lungul carierei sale, a jucat în spectacole de televiziune, filme, piese de teatru și teatru radiofonic. De asemenea, a făcut parte din unul dintre cele mai celebre cupluri de pe ecrane, alături de Stela Popescu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.