Când vor intra cei 250 de lei pe cardurile sociale de alimente. Guvernul a anunțat data oficială

Vești bune pentru milioane de români. Autoritățile au anunțat când vor intra cei 250 de lei pe cardurile sociale de alimente.

Milioane de români au răsuflat ușurați după ce ministrul Adrian Câciu a anunțat data la care vor intra cei 250 de lei pe cardurile sociale de alimente.

A fost anunțată data la care vor intra banii pe cardurile sociale de alimente

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, îi liniștește pe români și a anunțat faptul că o nouă tranșă în valoare de 250 de lei vor intra pe cardurile sociale de alimente în mai puțin de trei săptămâni.

Ajutorul face parte din program „Sprijin pentru România”, iar de el beneficiază peste 2,5 milioane de români. Persoanele vulnerabile ar urma să se bucure de o nouă tranșă pe data de 15 octombrie.

” Cardurile de alimente s-au dat în august, partea de august și septembrie, urmează tranșa din octombrie, octombrie-noiembrie, deci în 15 octombrie va fi încă o încărcare de carduri cu 250 de lei”, a declarat ministrul, la Antena 3.

Românii se vor bucura de cardurile sociale de alimente și-n anul 2024

” Ce pot să vă spun este că măsura cardurilor de alimente va continua și după 1 ianuarie 2024.

Asta pot să vă spun sigur ”, a mai declarat oficial PSD din Guvern.
Ajutorul este acordat la fiecare două luni, iar suma de 250 de lei poate fi folosită pentru asigurarea unei mese calde sau pentru a cumpăra alimente.

De acest sprijin se pot bucura pensionarii din sistemul public ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

De suma de 250 de lei se pot bucura și familiile cu doi copii care au veniturile lunare mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023. Acest lucru este valabil și-n cazul familiilor monoparentale. Din categoria persoanelor vulnerabile fac parte și familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, dar și persoanele fără adăpost.

Leave A Reply

Your email address will not be published.