Când va începe să ningă în București. Ce spun meteorologii despre temperaturile din lunile următoare

Temperaturile au scăzut considerabil în ultima perioadă, iar vremea a devenit din ce în ce mai răcoroasă. Dacă în urmă cu câteva zile afară erau temperaturi de vară, de această dată lucrurile s-au schimbat. Iată cât de mult vor scădea gradele, în continuare, și data în care va începe să ningă în București.

Toți românii așteaptă cu nerăbdare să ningă, iar iarna își va face apariția mai repede decât s-ar fi așteptat oamenii.

Temperaturile se vor schimba radical în următoarea perioadă, chiar dacă toamna a început cu o vreme mai caldă decât ar fi fost normal. Anunțurile meteorologilor vor fi un motiv de bucurie pentru iubitorii de iarnă.

Când va începe să ningă în București

Temperaturile s-au schimbat radical față de alți ani, în care vremea de afară era mult mai rece în această perioadă decât de obicei.

Chiar și așa, prognoza meteo va reveni la normal în lunile următoare, când își va face prezența și prima ninsoare din București. Potrivit accuweather.com, în data de 6 noiembrie va ninge pentru prima dată în Capitală.

În luna octombrie temperaturile se mențin la valori cuprinse între 18 și 22 de grade la începutul lunii, urmând ca mai apoi să scadă pe măsură ce ne apropiem de iarnă. La sfârșitul lunii temperaturile maxime vor fi de 17 grade Celsius.

În luna noiembrie acestea vor scădea și mai mult și vor ajunge la maxime de 10 grade Celsius și minime sub 1 grad Celsius. Astfel va apărea și prima ninsoare, încă din prima săptămână din lună.

Ce spun meteorologii despre restul țării

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru întreaga lună octombrie. Temperaturile vor fi mai mari decât de obicei la începutul lunii, iar treptat vor scădea spre valori cuprinse între 14 și 18 grade Celsius.

Elena Mateescu a spus că românii trebuie să se aștepte la vreme frumoasă și caldă, cu mult soare în majoritatea țării, dar și perioade de nori și ploi.

”Temperaturile se vor situa frecvent între 20-27 de grade până la finalul primei decade din cea de-a doua lună de toamnă, chiar dacă săptămâna viitoare va debuta cu valori ușor în scădere. Totuși, acestea vor caracteriza o vreme în general frumoasă și caldă”, a spus Elena Mateescu, director ANM.

Leave A Reply

Your email address will not be published.