Când au ajuns, medicii au rămas șocați când au văzut ce a făcut femeia..

Fără să stea vreo clipă pe gânduri, o româncă a salvat un italian care făcuse infarct, chiar în barul din Italia în care lucrează. Craioveanca Gina Giorgiana Mustață, infirmieră de profesie, a resuscitat un

carabinier pensionat, care și-a pierdut conștiența după ce s-a lovit cu capul de un colț al tejghelei. Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, a fost la un pas de moarte, însă intervenția promptă a infirmierei românce i-a salvat viața.

Infirmiera Gina Giorgiana Mustață are 31 de ani și lucrează într-un bar din localitatea Aosta din Italia. În urmă cu trei săptămâni, un carabinier pensionat a venit în local ca să bea o cafea.

Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, nici nu apucase să ducă ceașca la gură că s-a prăbușit, lovindu-se cu capul de un colț al tejghelei, informează gazetaromaneasca.com.

Sângele a început să curgă din rana de la cap, iar în câteva clipe i-a astupat căile respiratorii, a povestit Gina Giorgiana Mustață, care a sărit să-i acorde primul ajutor bărbatului.

„Nu mai simțeam pulsul. Acel bărbat avea fața cianotică. În mod evident era vorba de un infarct”, a mărturisit tânăra din Craiova.

O româncă a salvat un italian care făcuse infarct. Intervenția salvatoare a infirmierei din Craiova care lucrează într-un bar, Infirmiera a început să-i facă masaj cardiac, în timp ce alți clienți au sunat la Ambulanță. O altă tânără, la rândul ei infirmieră, i s-a alăturat Giorgianei pentru a-i acorda primul ajutor bărbatului inconștient.

„După câteva minute, carabinierul a început să dea ceva semne de viață, semne vagi, dar concrete”, a precizat Gina Giorgiana Mustață.

Giorgiana a continuat manevrele de resuscitare, alături de cealaltă femeie care i-a înlăturat sângele din zona nasului și a gurii bărbatului care nu mai putea respira.

La fața locului a intervenit un echipaj medical, care l-a transportat pe carabinier la spital. Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, nu-și amintește nimic despre clipa în care a fost la un pas de moarte.

Presa din Italia scrie că fostul carabinier trăiește numai pentru că Gina Giorgiana Mustață a știut cum să intervină rapid și corect.

Potrivit sursei citate, infirmiera profesionistă Gina Giorgiana Mustață a lucrat șase ani în secția de terapie intensivă a spitalului din Craiova. Tânăra trăiește în Italia de mai mulți ani, iar,

în februarie, a obținut cu punctaj maxim atestatul de validitate profesională la școala de infirmieri din Trieste. Până să găsească un loc de muncă conform pregătirii sale, Gina Giorgiana Mustață lucrează ca barman într-un local din Aosta. Sursa: poatenustiai.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.