Calendar creștin ortodox 13 august 2022.

În această sâmbătă este sărbătoare importantă în calendarul creștin ortodox. Cu doar 2 zile înainte de praznicul Adormirii Maicii Domnului, în toate bisericile se face pomenirea unui mare sfânt.

În calendarul creștin ortodox, pe data de 13 august este sărbătoare. În această zi se face pomenirea Sfântului Tihon de Zadonsk.

Calendar creștin ortodox 13 august 2022. Cine a fost Sfântul Tihon de Zadonsk?

Creștinii ortodocși încă se află în postul Adormirii Maicii Domnului, iar în fiecare an, pe data de 13 august este prăznuit Sfântul Tihon de Zadonsk.

Acesta s-a născut într-o familie de creștini, în Rusia, în anul 1724.

În momentul în care a venit pe lume, părinții au ales pentru el numele Timotei. Încă de la o vârstă fragedă a fost greu încercat, moartea tatălui său fiind un moment de cotitură.

Ulterior, familia acestuia a avut probleme financiare grave, moment în care mama Sfântului Tihon de Zadonsk s-a gândit chiar să îl dea spre adopție.

Sfântul Tihon de Zadonsk a luat calea credinței, iar în 1754 a absolvit seminarul, devenind profesor de retorică.

În anul 1758 a intrat în monahism, acesta fiind momentul în care a primit numele de Tihon, potrivit crestinortodox.ro.

De-a lungul vieții sale, Sfântul Tihon de Zadonsk a luptat împotriva ereticilor și împotriva păgânismului, iar în anul 1769 a

decis să își dedice tot timpul rugăciunii, stabilindu-se la Mănăstirea Bogoroditk din Zadonsk.

Pe data de 13 august 1783 a trecut la cele veșnice, acesta fiind motivul pentru care este prăznuit în calendarul creștin ortodox cu două zile înainte de Adormirea Maicii Domnului.

Rugăciunea care se citește în sâmbăta dinaintea Adormirii Maicii Domnului

Cu două zile înainte de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, creștinii ortodocși pot citi acatistul Sfântului Tihon de Zadonsk.

Este zi de post și rugăciune pe 13 august, un motiv în plus pentru a rosti această rugăciune puternică și care aduce liniște în suflet.

„Condacul 1

De negrăită smerenia ta cetele îngerești s-au minunat Părinte, iar de fierbinte dragostea ta pentru tot sufletul necăjit

oamenii s-au încredințat, izvor de tămăduiri arătându-se sfintele tale moaște, înaintea cărora în chip înțelegător înfățișându-ne cu făclia nădejdii în suflete, strigăm către tine: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Tihon, cununa ierarhilor iubitori de smerenie!

Leave A Reply

Your email address will not be published.