Bijuteriile din aur, pericol pentru sănătate? Cum pot afecta pe cei care le poartă

Doamnele şi domnişoarele trebuie să fie foarte atente atunci când aleg să poarte bijuterii din aur, deoarece se pot alege cu boli grave.

Bijuteriile din aur, pericol pentru sănătate?
Cele mai periculoase sunt bijuteriile vechi, care au fost duse la reparat. Cadmiul folosit la lipirea bijuteriilor de aur afectează rinichii, plămânii şi ficatul.

„Cadmiul are caracteristicile de a cobora semnificativ punctul de topire a aliajului. La topirea aliajului de lipitura ar putea sa se formeze oxizii de cadmiu, care ar putea sa se depuna in diferite organe”, a explicat Heinz Karl, maistru bijutier, potrivit Realitatea.net.

Medicul Mihai Ungureanu, specialist în boli interne, susţine că acest cadmiu accelerează instalarea bolilor degenerative.

„Accelereaza instalarea bolilor degenerative, hepatita cronica, el afecteaza mai ales ficatul, plamanul si rinichii. Este un oncogen, produce boala canceroasa si nu in ultimul timp poate sa produca malformatii”, explicat dr. Mihai Ungureanu.

Atenţie, bijuteriile din aur lipite cu aliaj din cadmiu sunt contraindicate, in special, in cazul femeilor insarcinate.

Cum cureţi bijuteriile din aur
Amestecă doar câteva picături de detergent de vase lichid în apă caldă şi înmoaie bijuteria din aur. Lasă substanţa să acționeze timp de 30 de minute. Umezeşte în această soluţie o periuţă de dinţi şi poți începe să freci uşor bijuteriile, asigurându-te că ai pătruns prin fiecare gravură ori colţişor.

După ce le-ai curăţat, le poți clăti cu apă rece. După ce le-ai clătit bine, foloseşte și o cârpă moale uscată ca să le lustruiești. Pentru acele obiecte foarte murdare, repetă procesul cu soluţia şi cu limpezirea de mai multe ori.

Leave A Reply

Your email address will not be published.