Avertizare meteo ANM de vijelii şi grindină | Mai mult judeţe, vizate de Cod roşu şi portocaliu

Avertizare meteo ANM de vijelii, grindină şi descărcări electrice de la ANM, emisă luni, pentru mai multe judeţe din ţară.

Meteorologii au emis luni o avertizare Cod roșu de ploi abundente pentru două localități din județul Sălaj.

Potrivit ANM, sunt vizate localitățile Horoatu Crasnei și Buciumi din județul Sălaj.

În aceste zone se vor semnala averse torențiale ce vor depăși 35-45 l/mp, după ce în zona avertizată în ultima oră s-au acumulat cantități de apă de peste 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Avertizarea este în vigoare până la ora 16:30.

Vijelii şi la Constanţa

Un alt Cod galben de ploi a fost emis pentru judeţul Constanţa.

În zona: Județul Constanţa: Cobadin, Chirnogeni, Independența, Deleni, Cerchezu, Dumbrăveni;

Se vor semnala: averse ce vor depăsi 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului”, potrivit ANM.

Mai sunt alte două Coduri portocalii de ploi şi grindină, emise pentru judeţele Sălaj, Alba şi Mureş.

În zona: Județul Sălaj: Horoatu Crasnei, Buciumi, Cizer

Se vor semnala: averse torențiale care vor acumula peste 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

În zona: Județul Alba: Ocna Mureș, Jidvei, Șona, Cetatea de Baltă, Lunca Mureșului, Fărău, Noșlac, Hopârta;

Județul Mureş: Târnăveni, Luduș, Iernut, Adămuș, Gănești, Zau de Câmpie, Valea Largă, Chețani, Sânger, Cuci, Cucerdea, Bogata, Ațintiș, Bichiș, Tăureni;

Se vor semnala: averse torențiale care vor acumula peste 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină”, se arată în avertizările emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Peste jumătate din țară se află sub cod galben de caniculă şi vorbim de maxime ce vor atinge 36 de grade Celsius la umbră.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat, în direct la Antena 3, ce ne rezervă vremea în zilele următoare.

“Dacă este să analizăm săptămâna care urmează, 29 august-5 septembrie, la nivelul estimărilor meteo vorbim de o posibilitate ca în special în regiunile intracarpatice, cantităţile de precipitaţii să fie excedentare.

Din punct de vedere termic, vorbim de valori peste normalul termic al acestei perioade, în special în jumătatea estică a ţării”, a spus directorul Administraţie Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, la Antena 3.

Leave A Reply

Your email address will not be published.