Apa de ghimbir, prima opțiune a medicilor nutriționiști – Cum ne ajută să topim grăsimea din jurul abdomenului

Trebuie să fi auzit sau să fi citit despre multe rețete care contribuie la pierderea în greutate, dar există una singură (apa cu ghimbir) care este plină de numeroase beneficii. Ghimbirul îmbibat în apă este benefic pentru sănătate în general, nu doar pentru arderea grăsimii în exces de pe talie, șolduri și coapse.

Preparare

Trebuie să vă simțiți confuz din cauza volumului mare de rețete destinate pentru procesul de pierdere în greutate. Încercați apa de ghimbir, care este o băutură răcoritoare, benefică pentru curățarea organismului și îndepărtarea grăsimii. Este ideală pentru detoxifiere.

Ingrediente:

  • 3-4 felii rădăcină de ghimbir
  • 1,5 litri de apă
  • lămâie (opțional)

Începeți prin a fierbe cei 1,5 litri de apă la foc mic. Adăugați 3-4 felii subțiri de ghimbir în apa clocotită.

Fierbeți ghimbirul în apă la foc mic timp de 15 minute. Îndepărtați apa de pe foc și lăsați-l la răcit.

Strecurați lichidul, și infuzia de ghimbir e gata.

Care sunt beneficiile de sănătate ale apei cu ghimbir?

Reglează nivelul de colesterol

Ghimbirul are o proprietate medicală care afectează puternic nivelul de colesterol. Un nivel ridicat de colesterol și obezitatea sunt strâns legate de anumite tipuri de cancer și de boli de inimă. Apa cu ghimbir ajută la scăderea nivelului de colesterol din organism. Mai mult de atât, apa de ghimbir este eficientă în reducerea tensiunii arteriale și subțierea sângelui. E o veste grozavă pentru cei cu hipertensiune!

Proprietăți anti-inflamatorii puternice

Apa îmbibată în ghimbir este de asemenea eficientă în reducerea inflamației, durerii articulare și a umflăturilor. Este foarte eficientă în special în condiții precum reumatismul și osteoartrita. Un articol publicat în Journal of Medicinal Food susține că aceste caracteristici puternice anti-inflamatorii aparțin rădăcinii acestei legume uimitoare.

Antioxidant puternic

Ghimbirul este abundent în antioxidanți. Aceste substanțe chimice puternice sunt eficiente pentru îndepărtarea radicalilor liberi și moleculelor instabile cunoscute pentru deteriorarea celulelor sănătoase. Daunele pot fi severe și pot provoca numeroase boli, cum ar fi anumite forme de cancer.

Protecție puternică împotriva cancerului

Apa cu ghimbir este considerată a fi puternica și eficientă în inhibarea și prevenirea dezvoltării cancerului. Un articol publicat în British Journal of Nutrition susține că ghimbirul are puteri anti-inflamatorii și proprietăți antioxidante. Aceste avantaje sunt și motivul pentru diminuarea răspândirii unor tipuri de cancer, sau chiar prevenirea lor.

Articol preluat integral, cu acord express
Sursa: sanatate.kilocalorii.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.