Anunțul care dă fiori întregii planete

Conflictul pe care Rusia l-a început în Ucraina, odată cu invazia produsă la data de 24 februarie, va fi unul de durată. Situația nu se va calma prea curând, anunță oficialii din Statele Unite ale
Planul lui Putin pentru distrugerea NATO. Țările baltice sunt vizate direct. Previziunile unui expert militar

Reorientarea efortului de război rusesc asupra Donbasului, în estul Ucrainei, unde forţele ruse se vor confrunta cu o armată ucraineană întărită, prefigurează un conflict „prelungit”, care ar putea dura luni de zile, a avertizat, joi, Pentagonul.

„Dacă de fapt acordă prioritate regiunii Donbas, (…) o regiune în care nu au mai luptat de opt ani, o regiune în care sunt mulți soldați ucraineni, care sunt foarte activi, ar putea dura o clipă”, a declarat pentru presă John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Războiul din Ucraina va continua multă vreme
Președintele american Joe Biden a declarat, joi, că este „sceptic” față de anunțurile Rusiei privind retragerea parțială a trupelor sale pentru a concentra ofensiva din Ucraina asupra regiunii Donbas (est).

De asemenea, el a estimat că Vladimir Putin „pare să se izoleze” și a spus că are „indicii că (președintele rus) i-a demis sau i-a plasat în arest la domiciliu pe unii dintre consilierii săi”, în timp ce a spus că nu are „dovezi irefutabile”. Joi, într-un interviu acordat cotidianului francez „Le Figaro”, ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian a mai susținut că forțele ruse din Ucraina nu arată „niciun element concret” de retragere sau dezangajare, în ciuda declarațiilor recente ale Kremlinului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.