Anunț important! Până când mai pot fi folosite voucherele de vacanță din anii trecuți

Anunț important pentru românii care dețin vouchere de vacanță din anii trecuți. Acestea mai pot fi folosite pentru o perioadă destul de scurtă. Iată care este termenul limită și ce trebuie să facă românii care dețin vouchere emise în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020.

Când expiră voucherele de vacanță
Cei care nu și-au folosit încă voucherele de vacanță din anii trecuți mai au timp până la finalul lunii iunie să facă asta. Termenul până la care aceste vouchere mai pot fi folosite pentru rezervări este 30 iunie. Potrivit OUG 131/2021, apărută la sfârșitul anului trecut, “perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță emise în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, indiferent de suport, se prelungește până la data de 30 iunie 2022.

Este important de precizat că românii pot utiliza în paralele voucherele de vacanță emise în acest an. De asemenea, vă reamintim că aceste vouchere pot fi folosite exclusiv pentru sejururi în România, iar regula principală este ca serviciile să conțină cel puțin o noapte de cazare.

În perioada ianuarie – mai 2022 au fost emise 19.768.895 de vouchere de vacanță, în valoare de 943.831.114 de lei.

Informații utile despre voucherele de vacanță
Primul pas după ce ai primit voucherele de la angajator, trebuie să alegi agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde vrei să mergi în vacanță. Este important să verifici dacă unitatea aleasă de tine este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-ai primit.

Apoi tot ce trebuie să faci este să mergi la hotelul/pensiunea/agenția respectivă și să plăteși cu voucherele. Valoarea totală a voucherelor este de 1450 de lei, iar filele au valori de 50 sau de 100 de lei.

Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile. Ele pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei.

Unitățile emitente de vouchere de vacanță, pe suport hârtie și/sau electronic, autorizate de Ministerul Finanțelor Publice, sunt următoarele: Edenred România SRL, Up România SRL și Sodexo Pass România SRL.

Leave A Reply

Your email address will not be published.