ANM, în alertă! „Vine era glaciară”. Anunț apocaliptic pentru România și pentru întreaga omenire

Ne așteaptă o perioadă dificilă din punct de vedere meteorologic și, în pofida încălzirii globale despre care se discută aproape în fiecare zi, specialiștii lansează un avertisment tulburător.

Paradoxal, deși nimeni nu s-ar aștepta la asta, ne așteaptă o ”mini-eră glaciară”.

E drept că această schimbare bruscă a temperaturilor ar urma să aibă loc abia peste 30 de ani. Însă avertismentul sumbru trebuie, totuși, luat în calcul.

Valentina Zharkova – om de știință la Universitatea Northumbria din Marea Britanie – a declarat că Soarele urmează să intre într-o perioadă naturală de „de hibernare”.

Conform The Sun, această hibernare a Soarelui va duce, pe plan mondial, la o criză majoră a alimentelor, asta din cauza temperaturilor foarte scăzute care ar afecta, inevitabil, agricultura.

De altfel, NASA a anunțat că și anul 2022 – de pildă – va reprezenta perioada cu cea mai redusă activitate solară din ultimii… 200 de ani.

”Soarele se apropie de perioada de hibernare. Mai puține pete solare se vor forma pe suprafața Soarelui și astfel mai puțină energie și radiații vor fi emise către planete și Terra”, a declarat Valentina Zharkova, conform sursei precizate mai sus.

”Putem doar spera că…”

În ceea ce privește acest avertisment dur al specialiștilor, experta de la Universitatea Northumbria din Marea Britanie spune că există doar ”speranța” că această ”mini-eră glaciară” nu va fi la fel de severă precum cea care a avut loc între anii 1645 și 1715.

”Putem doar spera că această mini eră glaciară nu va fi la fel de severă precum Minima Maunder (n.red – între anii 1645 și 1715).

Ar afecta dramatic recoltele la latitudini medii, deoarece legumele și fructele nu vor avea suficient timp pentru a se coace și a fi recoltate”, a mai spus Valentina Zharkova.

Minimul lui Maunder (Minima Maunder) corespunde unei epoci – situată între anii 1645 și 1715 – în timpul căreia numărul de pete solare, și, în consecință, câmpul magnetic al Soarelui și orice forme de activitate solară care decurg de aici, au fost, în mod semnificativ, mai slabe decât azi.

Denumirea a fost dată de către astronomul american John A. Eddy, cunoscut și ca ”Jack Eddy”, cel care a compilat datele astronomice vechi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.