Alexandru Rafila, vești bune pentru români! Pandemia este pe sfârșite: “Avem o speranță!”

În ultima vreme s-a vorbit tot mai mult despre pandemie. Cifrele au devenit îngrijorătoare, după ce au crescut, dar se pare că autoritățile sunt optimiste.

Alexandru Rafila a făcut un anunț pozitiv pentru români, din care reiese că speranța nu murit, iar pandemia este tot mai aproape de final.

Rafila are încredere că va trece pandemia

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că, în România, se înregistrează o încetinire a creșterii numărului de cazuri de COVID. Ministrul spune că mai există o speranță că lucrurile vor reveni pe un făgaș normal si îmbolnăvirea se va stopa, dar totul depinde de evoluția lucrurilor până la sezonul rece.

„Avem o speranță, bazată și pe cifre că a încetinit creșterea. Sperăm să ducă la o stabilizare a situației”, a declarat ministrul.

Ministrul a mai declarat că putem trage concluzii abia la începutul săptămânii viitoare, când vor fi făcute anumite cercetări și vom avea o imagine mai clară a lucrurilor. Cât despre noul vaccin, va fi disponibil abia din toamnă.

Numărul de cazuri explodează în Capitală

Cu toate acestea, cifrele nu sunt deloc îmbucurătoare, chiar dacă în spitale nu mai este aceeași aglomerație ca înainte. 11.696 de noi cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în România în ultimele 24 de ore, cu 6.494 mai multe faţă de luni.

Cele mai multe au fost înregistrate în Capitală, unde rata se apropie de 10 la mie. În spitale se află acum peste 4000 de persoane, dar la ATI se află doar 277.

Ministrul Rafila spune că lucrurile se vor stabiliza la jumătatea lunii August, dar tot trebuie să fim atenți și responsabili.

Profesorul ne recomandă să purtăm masca de protecție acolo sunt este aglomerație, cu precădere în mijloacele de transport în comun.

Specialiștii străini spun că vom avea o a treia iarnă pandemică și ne pregătesc pentru ce este mai rău, chiar dacă autoritățile sunt optimiste și spun că au situația sub control.

Leave A Reply

Your email address will not be published.