Alertă În România! Este Epidemie De Rujeolă La Nivel Național. Ministerul Sănătății A Făcut Anunțul, În Urmă Cu Puțin Timp

A fost declarată alertă de epidemie de rujeolă la nivel național. Anunțul a fost făcut chiar de Ministerul Sănătății, în urmă cu puțin timp. Până în acest moment au fost înregistrate aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe din țară.

Epidemie de rujeolă în România
Anunţul făcut de Ministerul Sănătății
În cursul zilei de marți, 5 decembrie 2023, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național.

Epidemie de rujeolă în România

Ministrul Sanatatii a luat decizia de a declara epidemie de rujeola in Romania luand în calcul creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, dar și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați.

Mai mult decat atat, pana in acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe din Romania.

Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare a părinților

Totodată, Ministerul Sănătății a anunțat că va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, privind o mai bună aderență la programul de vaccinare a copiilor.

Știm despre rujeolă că este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați. Totodată părinții trebuie să știe că, uneori, evoluția acestei boli este gravă și pot apărea chiar și complicații.

Mai mult decât atât, acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili. În acest moment ne situăm pe un trend descrescător de mai bine de 10 ani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.