Alertă de vreme rea! Temperaturile vor scădea cu mult sub 15 grade celsius. Autoritățile fac apel la oameni să stea în case

Alertă meteo! sua urmeză să se confrunte iar cu un val de temperaturi negative record. Autoritățile fac apel la cetețeni să rămână în case și să petreacă cât mai puțin timp afară. Există riscul de moarte prin îngheț.

Alertă de vreme rea! Temperaturile vor scădea cu mult sub 15 grade celsius. Autoritățile fac apel la oameni să stea în case

Vremea este extrem de capricioasă în această perioadă, trecând de la o extremă la alta. Dacă în primele zile ale anului se înregistrau temperaturi record, acum urmează o perioadă în care frigul va face ravagii. Un îngheț record este așteptat în Statele Unite ale Americi, în special în zona de nord-est. Pe de altă parte, în partea de sud a țării mii de persoane au rămas fără curent din cauza unei furtuni de gheață, informează BBC.  Furtuna ar putea veni cu viteze ale vântului care ar putea provoca degerături în mai puţin de 10 minute, a avertizat Serviciul Naţional de Meteorologie.

Autoritățile au făcut apel la cetățeni să încerce, pe cât posibil, să rămână în case și să limiteze timpul pe care îl petrec în aer liber. Cei vizați sunt cetățenii din Pennsylvania până în Maine. Și Boston-ul se află în stare de urgență, deoarece se etimeză că va fi vânt intens, iar temperaturile vor scădea cu mult sub zero grade.

Locuitorii din Pennsylvania până în Maine sunt îndemnaţi să îşi limiteze timpul petrecut în aer liber până vineri şi sâmbătă. Temperaturile din New York şi din alte oraşe mari sunt, de asemenea, aşteptate să atingă între -13 până la -17 grade Celsius până sâmbătă.

Temperaturile scăzute fac ravagii în Statele Unite ale Americii

În ultimele zile frigul a făcut ravagii în SUA și doar în sudul țării, cel puțin 8 persoane au murit din cauză vremei. Peste 500.000 de persoane au rămas fără curent electric joi după-amiază în Texas, Arkansas, Tennessee şi Mississippi, potrivit poweroutage.us.

Leave A Reply

Your email address will not be published.