Alertă De ULTIMA ORA! Ambasadorul Rus, Convocat De Urgență La Chișinău: Încălcarea Spațiului Aerian Al R. Moldova E Complet Inacceptabilă

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a solicita explicații părții ruse în legătură cu lansarea a trei rachete

de croazieră de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră și care au tranzitat teritoriul Republicii Moldova în regiunea satului Cobasna și a municipiului Soroca.

„Republica Moldova consideră acest incident drept unul extrem de grav și regretabil care provoacă, fără îndoială, tensiuni suplimentare”, se arată într-o declarație a Ministerului de Externe.

„Încălcarea spațiului nostru aerian național este complet inacceptabilă. Bombardarea țării vecine trebuie oprită imediat”, se mai arată în declarație.

Amintim că trei rachete au survolat în această dimineață spațiul aerian al Republicii Moldova. În contextul atacurilor aeriene rusești asupra mai multor orașe din Ucraina, Ministerul Apărării a informat că între

orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Țintele au fost confirmate, inclusiv de structuri responsabile din Ministerul Apărării Naționale al României și al Ucrainei.

Totodată, țintele au fost observate de sistemele de monitorizare ale Întreprinderii de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian „MOLDATSA”.

Potrivit Ministerului Apărării, țintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolează spațiul aerian al țării. scrie zugo.md

Leave A Reply

Your email address will not be published.