ALERTA ANM! Ciclonul care a facut ravagii in Europa va lovi Romania in orele urmatoare. Vremea se schimba radical

ALERTA ANM! Ciclonul care a facut ravagii in Europa ajunge si in Romania. De joi noapte, se asteapta precipitatii in zonele Banatului, Munteniei, sudului Crisanei si al Transilvaniei. La munte se vor inregistra precipitatii mixte.

Ciclonul care a lovit Europa ajunge in Romania

„Ne aflam la periferia acestui ciclon, care afecteaza o buna parte din Europa, insa fenomenele nu vor avea intensitatea celor in care el are centrat nucleul. Vor fi precipitatii in special incepand din noaptea de joi spre vineri in Banat, in Muntenia, sudul Crisanei si al Transilvaniei, iar in zona inalta a Carpatilor Meridionali, posibil precipitatii mixte, acolo unde si vantul va putea avea intensificari, cu viteze la rafala mai mari peste 40-50km/h, dar si in zonele in care vor fi ploi la cote mai reduse. Pana atunci insa, vorbim de un regim de temperaturi mult mai ridicat comparativ pentru aceasta perioada din calendar, vor fi 8-21 grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, la un post TV.

In Bucuresti, vremea va fi calda pentru aceasta data. Cerul va avea innorari temporare, iar spre sfarsitul intervalului va creste probabilitatea pentru ploi. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperatura maxima va fi de 15…17 grade, iar cea minima de 3…6 grade.

Vineri, vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in prima zi a lunii martie. Cerul va fi mai mult noros si va ploua local in Oltenia, Banat si la munte, pe arii restranse in Transilvania si izolat in celelalte regiuni. In zona montana inalta, trecator vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari, viteze in general de 45…55 km/h in sudul Banatului si in Oltenia si rafale de peste 80…90 km/h pe crestele Carpatilor Meridionali, dar pe arii restranse, insa la viteze mai mici si in restul teritoriului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.