Aici traia bunicul Victor. Fara curent electric, fara geamuri… Mai multi motociclisti i-au aflat povestea si i-au construit o casa. Cum arata acum noua locuinta

Coplesit de boli si de povara anilor, un batran care traia intr-un bordei fara curent din Hunedoara a indurat frigul in locuinta din chirpici, prin care suiera vantul.

Pensionarul nu credea vreodata ca va parasi adapostul care se putea prabusi oricand peste el. Barbatul de 76 de ani a primit, insa, un ajutor nesperat din partea unor tineri motociclisti inimosi care i-au aflat povestea trista. „Bikerii” i-au construit „bunicului Victor” o casa noua.

In ultimii ani, batranul a locuit intr-un bordei din chirpici, fara curent electric si fara geamuri, in satul satul Plopi, comuna Bretea Romana, judetul Hunedoara. Adapostul pe care Victor Tatulescu il numea casa se putea prabusi oricand peste el, noteaza mesagerulhunedorean.ro.

La cei 76 de ani ai sai, „Bunicul Victor” nu are copii si, pentru ca este coplesit de boli, n-ar fi putut vreodata sa-si renoveze bordeiul, doar cu bani din pensia lui modesta.

Despre povestea trista a batranului au aflat motociclistii de la cluburile Free Bikers Hunedoara si Turbat Cats, care au initiat o campanie pentru a-i ajuta pe pensionarii care sunt singuri pe lume.

„Bunicul Victor” i-au dat lacrimile, dupa ce i-a vazut, la poarta gospodariei sale, materiale de constructie necesare ridicarii unei locuinte modulare.

„Am aflat povestea batranelului de la o amica. Nu are copii. Are, pare-mi-se, doi nepoti care nu au posibilitatea sa-l ajute. Asa ca ne-am implicat noi. L-am vizitat prima data in decembrie anul trecut, i-am adus alimente si i-am promis ca va avea o casa noua.

Containerul a fost donat de un prieten de-al nostru din Bucuresti, Florian Ilie. Un alt amic, Ion Nagl, din Arad, ne-a asigurat transportul. In cateva zile, locuinta va fi gata, bunicul Victor se va putea muta in ea. Mai trebuie sa-i punem un bazin pentru apa.

Are soba, am facut deja focul in ea. Ar mai avea nevoie de lemne si de o plapuma”, a declarat, pentru sursa citata, Marius Achim, poreclit „Achimoto”.

Desi a fost frig si a nins, motociclistii au muncit pentru a-i amenaja batranului noua casa. Au izolat-o termic, i-au construit acoperisul si l-au instalat si un panou fotovoltaic pentru ca Victor Tatulescu sa aiba curent electric.

Potrivit sursei citate, campania motociclistilor „Ajuta satul” consta in ajutorarea persoanelor nevoiase din satele hunedorene. Oamenii inimosi au donat mancare si obiecte de uz casnic si, in unele casuri, au construit case din temelii.

In decembrie 2017, chiar in minivacanta de Ziua Nationala a Romaniei, motociclistii i-au construit o casa noua „bunicii Tamara”, o pensionara de 83 de ani, din satul Sacamas, comuna Ilia. Batranica traia singura, dupa ce singurul ei fiu a plecat din tara de peste 30 de ani si nu a mai dat niciun semn de viata.

Leave A Reply

Your email address will not be published.