A murit Tatjana Patitz, celebrul fotomodel al anilor ’80-’90. A apărut în videoclipul „Freedom” al lui George Michael

Tatjana Patitz, renumită pentru că a făcut parte din grupul topmodelelor din anii ’80-’90 care au apărut în celebrul videoclip „Freedom” al lui George Michael, a murit, la vârsta de 56 de ani.

A murit Tatjana Patitz, celebrul fotomodel al anilor ’80-’90. Născută în Germania, crescută în Suedia şi locuind în California, Tatjana Patitz „a fost întotdeauna simbolul şic-ului european, ca o întâlnire între Romy Schneider şi Monica Vitti”, a declarat propriei ei reviste şefa Vogue, Anna Wintour, conform Agerpres.

La rândul său, renumitul fotograf de modă german Peter Lindbergh, care a murit în 2019, a fost întotdeauna preferatul Tatjanei Patitz şi a fotografiat-o încă din anii ’80. Fundaţia lui s-a declarat pe Twitter „profund întristată de moartea Tatjanei Patitz, o prietenă de lungă durată a lui Peter” şi a dorit „să se încline în faţa bunătăţii, frumuseţii interioare şi inteligenţei incredibile a Tatjanei”.

Tatjana Patitz a făcut parte din grupul de elită al „supermodelelor originale” din anii ’80-’90, alături de Estelle Lefébure, Karen Alexander, Rachel Williams, Linda Evangelista şi Christy Turlington. Cele şase femei apar într-o fotografie celebră făcută de Peter Lindbergh pentru Vogue pe o plajă, în 1988, („White Shirts: Six Supermodels, Malibu”). Tatjana Patitz, Christy Turlington, Linda Evangelista, Naomi Campbell şi Cindy Crawford apar, de asemenea, şi cântă în play-back pe vocea lui George Michael în celebrul videoclip pentru „Freedom” al compozitorului britanic care a murit în 2016

Leave A Reply

Your email address will not be published.