A murit primul președinte al Republicii Moldova

Doliu în Republica Moldova. Primul președinte al țării, Mircea Snegur, a încetat din viață la vârsta de 83 de ani.

Mircea Snegur a murit. Anunțul a fost făcut de Constantin Tampiza, fost ministru al Economie.

”E trist, fraților, e trist… La 13 septembrie,la ora 23-30 Președintele Republicii Moldova Mircea Snegur a cedat în lupta cu boala incurabilă. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească lăngă cei drepți. Condoleanțe familiei îndurerate”, a scris Constantin Tampiza, pe Facebook.

Mircea Snegur s-a născut la 17 ianuarie 1940 în satul Trifăneşti, judeţul Soroca. În anul 1956 a absolvit Şcoala Medie din satul Frumuşica, raionul Floreşti. Studiile superioare şi le-a făcut la Institutul Agricol din Chişinău, pe care l-a absolvit în 1961.

De specialitate a fost agronom-savant, are titlul ştiinţific de doctor în ştiinţe agricole, scrie unimedia.info.

După absolvirea Institutului Agricol din Chișinău în 1961, Mircea Snegur și-a dedicat viața profesiei de agronom-savant. Ulterior, și-a obținut titlul științific de doctor în științe agricole.

Angajat în diverse funcții de conducere în domeniul agricol, Snegur s-a remarcat prin devotamentul său față de dezvoltarea Moldovei. În timpul mandatului său ca primul președinte al Republicii Moldova, între 1990 și 1997, a jucat un rol semnificativ în formarea statului și consolidarea independenței.

Moartea sa reprezintă o pierdere tragică pentru întreaga națiune moldovenească.


Moartea lui Mircea Snegur lasă un gol profund în inima Republicii Moldova. Primul președinte al țării a dedicat întreaga sa viață dezvoltării agricole și independenței naționale.

Cu devotamentul său, Snegur a contribuit la formarea statului moldovenesc și consolidarea independenței în timpul mandatului său. Pierderea sa este resimțită puternic în întreaga națiune.

Nu există îndeajuns de multe cuvinte pentru a exprima tristețea și compasiunea față de familia îndurerată. Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Mircea Snegur.

Viața lui Mircea Snegur a fost marcată de devotamentul său față de dezvoltarea agricolă și independența națională. Ca prim președinte al Republicii Moldova, el a avut un rol esențial în formarea statului și consolidarea independenței în timpul mandatului său între 1990 și 1997.

Pierderea sa este resimțită puternic în întreaga națiune. Familia îndurerată merită toată compasiunea noastră în aceste momente dificile. Să sperăm că Dumnezeu îl va odihni în pace pe Mircea Snegur, iar moștenirea și sacrificiile sale vor rămâne veșnic în memoria noastră colectivă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.